• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas sēru mītiņā Rīgā, Gogoļa ielā 25, 2004.gada 4.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Māršala fonda rīkotajās pusdienās Stambulā 2004.gada 28.jūnijā

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas sēru mītiņā Rīgā, Gogoļa ielā 25, 2004.gada 4.jūlijā

Augsti godātais Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāja kungs! Rabīni! Ekselences! Dāmas un kungi!
Šodien mēs visi esam sanākuši kopā šeit pie lielās kora sinagogas drupām Gogoļa ielā, lai atcerētos tos upurus, kas nacistu okupācijas periodā gāja bojā holokaustā.
1941.gada 4.jūlijā šajā vietā notika briesmīgs noziegums. Tika nodedzināta sinagoga un kopā ar to dzīvi cilvēki. Šis traģiskais notikums bija ievads holokausta šausmām Latvijā. Daudzi tūkstoši cilvēku tika nogalināti Rumbulā, Biķernieku mežā, Liepājā, Daugavpilī un citās vietās. Holokausts bija drausmīga ebreju tautas, visas Latvijas traģēdija.
Apritējuši jau vairāk nekā 60 gadi kopš tālajiem to dienu traģiskajiem notikumiem. Aizvadītie gadi varbūt mazinājuši sāpes, bet nekas nespēs izdzēst no cilvēku atmiņas šos noziegumus. Tieši šodien, holokausta upuru piemiņas dienā, es aicinu visus dziļāk ieskatīties sevī, ne tikai lai atcerētos, bet arī lai saprastu, kas Latvijā notika nacistiskās Vācijas okupācijas laikā, kādi noziegumi tika pastrādāti.
Holokausts vienmēr būs kā bieds, kā atgādinājums, kā brīdinājums cilvēcei par to, pie kā var novest ļaunums un aizspriedumi attiecībās starp tautām. Holokausts mums visiem liek būt modriem.
Godinot holokausta upurus, apliecinot līdzjūtību ebreju tautai tās sēru dienā, aicinu visus ne vien pieminēt nevainīgos upurus, bet arī pielikt spēkus cīņā pret vardarbību un aizspriedumiem, lai nekad nekas līdzīgs nākotnē neatkārtotos un ļaunuma spēki nevaldītu par mums. Mūsu visu pienākums šodien ir lūgt par bojāgājušo dvēselēm, lai tās rod mieru.

Nolasa Valsts prezidentes padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!