• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas Biznesa institūta 10. izlaidumā 2004.gada 19.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2004., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Igaunijas prezidentu

Vēl šajā numurā

22.06.2004., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas Biznesa institūta 10. izlaidumā 2004.gada 19.jūnijā

Augsti godātais Rīgas Tehniskās universitātes rektora kungs!
Rīgas Biznesa institūta direktora kungs! Cienījamais Bufalo Universitātes viceprezidenta kungs! Godājamie Bufalo un Otavas Universitātes pārstāvji! Jūsu ekselences! Absolventi! Dāmas un kungi!
Man ir patiess prieks piedalīties Rīgas Biznesa institūta desmitajā izlaidumā. Kuplais absolventu skaits apliecina, ka Rīgas Biznesa institūts savā 13 gadu pastāvēšanas laikā ir spējis radīt vidi, kurā studenti var apgūt arvien augstākas kvalitātes un starptautiski konkurētspējīgāku biznesa vadības izglītību.
Vēlos īpaši sveikt arī Rīgas Tehniskās universitātes rektoru Ivaru Knēta kungu un Rīgas Biznesa institūta direktoru Jāni Grēviņa kungu, kuriem ir bijusi uzņēmība, iedvesma un drosme uzsākt Latvijā pirmo MBA Ziemeļamerikas stila programmu, un Bufalo Universitātes viceprezidentu Voldemāru Innusa kungu, kuram pieder Rīgas Biznesa institūta dibināšanas iecere. Es vēlos arī paust savu visdziļāko cieņu un apbrīnu Otavas Universitātes doktoram Žeromam Dutrio un Bufalo Universitātes doktoram Stīvenam Danetam par lielo darbu, ko viņi ieguldījuši, lai nodrošinātu šā institūta sekmīgu darbību. Pateicoties jūsu mērķtiecīgajam darbam, Biznesa institūts ir kļuvis par vienu no visaugstāk vērtētajām biznesa izglītības iestādēm Baltijas valstīs.
Viens no svarīgākajiem Latvijas mērķiem, kļūstot par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, ir paaugstināt izglītības līmeni visā valstī un veicināt zinātnes attīstību, jo izglītība veido būtisku pamatu Latvijas ilgtspējīgai labklājībai. Biznesa izglītība visā pasaulē ieņem aizvien nozīmīgāku lomu. Turklāt MBA grādu darbam sāk pieprasīt arvien vairāk arī nelielos uzņēmumos, bieži tādos, ko izveidojuši uzņēmēji, kuriem pašiem ir MBA diploms. Ņemot vērā, ka tagad, pēc 1.maija, Latvijai ir enerģiski jāmeklē jaunas nišas un sadarbības iespējas, šā institūta absolventu zināšanas varētu arī palīdzēt Latvijai prasmīgi izcīnīt un izmantot ES fondu līdzekļus.
Latvija var būt lepna par to, ka Rīgas Biznesa institūts ir spējis attīstīt izglītības programmas, kas vadošos darbiniekus sagatavo mūsdienu prasībām un mainīgās biznesa pasaules vajadzībām. Apsveicama ir institūta iecere no nākamā mācību gada uzsākt specializētu MBA programmu informācijas tehnoloģiju jomā, kas ir tik aktuāla Latvijas attīstībai un starptautiskās konkurētspējas veicināšanai. Rīgas Biznesa institūts var arī lepoties par to, ka tas no starptautiskās palīdzības saņēmēja ir kļuvis par palīdzības sniedzēju – sadarbojoties ar Baltkrievijas Grodņas Universitāti.
Es patiesi ceru, ka, turpinot tikpat veiksmīgi attīstīties un piesaistīt augsta līmeņa mācību spēkus, Rīgas Biznesa institūta programmas jau tuvākajā laikā līdzināsies pasaules labāko biznesa skolu līmenim un veiksmīgi varēs konkurēt ar citām Eiropas studiju programmām. Ņemot vērā, ka RBI jau šobrīd mācās ārvalstu studenti, tā turpmākai pilnveidošanai būs nozīme visa Baltijas jūras reģiona attīstībā.
Es sirsnīgi apsveicu 71 absolventu, kas šogad ir sekmīgi pabeidzis MBA studijas Rīgas Biznesa institūtā. Es sevišķi priecājos par to, ka gandrīz puse (31) no šodienas absolventiem ir sievietes. Tas liecina par to, ka sievietēm ir arvien lielāka loma savu valstu ekonomikā.
Es nešaubos, ka jūsu šeit iegūtās zināšanas palīdzēs jums visiem veidot savu profesionālo karjeru un ka jūs savu prasmi liksit lietā uzņēmumos, valsts, pašvaldību un starptautiskajās institūcijās, kur jūs strādāsit. Es ceru, ka ikviens no jums tā vai citādi dosit savu ieguldījumu savas valsts nepārtrauktā attīstībā. Pēc dažiem gadiem daudzi no jums ieņems atbildīgus un ietekmīgus amatus vai nu sabiedriskajā, vai privātajā sektorā. Es mudinu jūs izmantot šo ietekmi saprātīgi, lai jūsu darbs kalpotu ne tikai jūsu pašu, bet arī to sabiedrību labā, kur jūs dzīvojat. Tikai palīdzot citiem, var patiesi gūt savu personīgo piepildījumu.
Lai jums visiem labi veicas, nākamo dzīves posmu uzsākot!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!