• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot Latvijas uzņēmējdarbības izglītības nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2004., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Biznesa institūta 10. izlaidumā 2004.gada 19.jūnijā

Vēl šajā numurā

22.06.2004., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot Latvijas uzņēmējdarbības izglītības nākotni

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 19.jūnijā, tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Rīgas Biznesa institūta (RBI), Bufalo Universitātes un Otavas Universitātes vadību un studentu pārstāvjiem, Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāju, pārrunājot Latvijas uzņēmējdarbības izglītības nākotni starptautiskā kontekstā.
Sarunā apspriestas iespējas veicināt izglītības un zinātnes attīstību, lai Rīga varētu kļūt par reģionālo Baltijas izglītības centru ar ārvalstu studentu piesaisti no visdažādākajiem pasaules reģioniem, tajā skaitā Ziemeļamerikas, Āzijas un Tuvajiem Austrumiem. Tika minēts, ka cieša sadarbība starp ārlietu, izglītības sektoriem un augstākajām mācību iestādēm, dienas nodaļas studiju pilnveidošana, kā arī Rīgas dzīves kvalitātes indeksa uzlabošana palīdzētu ārvalstu studentu piesaistei.
Trīs no Rīgas Biznesa institūta beidzējiem iesniedza Valsts prezidentei savu pētījumu par to, kā caur tirdzniecību un tūrismu veicināt Latvijas konkurētspēju un atpazīstamību pasaulē. Studenti uzsvēra, ka, pēc viņu pētījuma, nepieciešama lielāka koordinētība starp institūcijām un citām ieinteresētajām pusēm izvirzītā mērķa sasniegšanai.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!