• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Igaunijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2004., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.06.2004., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Igaunijas prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Igaunijas prezidents Arnolds Rītels svētdien, 20.jūnijā, Cēsu kauju 85.gadskārtas pasākumu laikā tikās Cēsīs, pārrunājot abu valstu tālāko divpusējo sadarbību. Prezidente atzīmēja, ka ir liels gods šo atceres pasākumu ietvaros uzņemt kaimiņvalsts prezidentu, jo šajā dienā tiek atzīmēti Latvijas un Igaunijas kopējie pūliņi, kas vēsturē vainagojās ar neatkarības izcīnīšanu Latvijai un Igaunijai. Prezidente atzīmēja, ka šodien arī jāstāv plecu pie

pleca nākotnes izaicinājumu priekšā, kas abas valstis sagaida globalizētajā pasaulē. Latvijas prezidente sarunā uzsvēra, ka Baltijas valstīm būs jāturpina brālība un cieša sadarbība ne tikai militārā un aizsardzības jomā reģionā un citur pasaulē, bet arī jāvienojas diplomātiskos centienos, aizstāvot valstīm svarīgās pozīcijas, tajā skaitā Eiropas Savienības (ES) ietvaros.
Prezidente sarunā uzsvēra, ka jāaktivizē jautājums par Baltijas valstu okupācijas faktu starptautisku atzīšanu un nepieciešams kopīgs speciālistu darbs dažādu jautājumu izstrādāšanā, kas saistīti ar okupācijas seku novērtēšanu.
Abu valstu prezidenti apmainījās arī ar jaunāko informāciju par Latvijas un Igaunijas vēsturnieku komisiju darbu un paveikto pētījumu starptautiskā popularizēšanā.
V.Vīķe-Freiberga un A.Rītels pārrunāja gaidāmo Nīderlandes prezidentūru ES un šīs prezidentūras vadlīnijas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!