• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs iebraucam krāsās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2004., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mobilizē spēkus svētku drošībai

Vēl šajā numurā

18.06.2004., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs iebraucam krāsās

Šodien, 18.jūnijā, Rīgā sākas sociāla mākslas akcija “Iebrauc krāsās!”, kuras mērķis ir ļaut un iedrošināt cilvēkus ar kustību traucējumiem justies piederīgiem sabiedriski aktīvajai dzīvei.

Akcija noritēs Stacijas laukumā, kur cilvēki ratiņkrēslos gleznos plakātus, iebraucot krāsās un tādējādi veidojot lielas planšetes. Šāda ratiņmākslas akcija notiek pirmo reizi. Pēc pasākuma mākslas darbus novietos uz sētas 13.janvāra ielā. Projektā iesaistīti arī Latvijā pazīstami mākslinieki – Roberts Koļcovs, Marija Naumova, Mārtiņš Freimanis, Agnis Kalnkaziņš un citi, kuri turpat, pasākuma norises vietā, apgleznos ratiņkrēslus, ko savukārt vēlāk izvietos Labklājības ministrijā, Saeimas, Rīgas domes ēkās, Grīziņkalna skeitparkā un citur, kur katrs interesents tos varēs aplūkot. Starp ratiņkrēsliem būs pat tādi, kas saglabājušies no pagājušā gadsimta sākuma.
Kā pavēstīja invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” prezidents Ivars Balodis, neviens atteikums no minētajām institūcijām netika saņemts, ratiņu izstādīšana likusi problēmā vairāk iedziļināties arī atbildīgajām amatpersonām.
Akcijas uzdevums ir arī atbalstīt vides pieejamības un informācijas centra VAR! (saīsinājums no vārdiem “vide”, “apmācība”, “resursi”) izveidi. Ar atbalstītāju palīdzību tiek vākti līdzekļi, lai šajā centrā pēc iespējas ātrāk varētu vērsties pēc palīdzības tie cilvēki, kuriem tā ir nepieciešama.
Vides pieejamības un informācijas centram telpas 260 kvadrātmetru platībā piešķīrusi Labklājības ministrija. Kad centrs būs izveidots, cilvēki ar kustību traucējumiem tajā varēs apmeklēt konferences, konsultācijas, ja nepieciešams – datorzinību mācības, izmantot bibliotēku un pārējās iespējas, ko piedāvās šis centrs, kurš savā specifikā būs paraugs. I.Balodis izteica cerību, ka centrs durvis vērs jau rudens beigās.
Pagaidām Rīgā un Rīgas rajonā ir 254 iestādes (veikali, viesnīcas, degvielas uzpildes stacijas), kas pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un īpašām vajadzībām. Apgleznotie ratiņkrēsli būs kā atgādinājums par sasāpējušajiem jautājumiem, kas jārisina, un iepriekšminēto institūciju telpas tie rotās līdz centra atvēršanai.

Kate Rūķēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!