• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas ir e-veselība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2004., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija piemin nošautos un nomocītos

Vēl šajā numurā

17.06.2004., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kas ir e-veselība

Veselības ministrija (VM) ir izstrādājusi e-veselības attīstības pamatnostādņu projektu, ko vasaras beigās paredzēts iesniegt izskatīšanai valdībā. E-veselība un tās ieviešana ir būtiska katram valsts iedzīvotājam, tādēļ ministrija aicina ikvienu interesentu izteikt savu viedokli par šo projektu.

Sabiedrības viedoklis tiks ņemts vērā, gatavojot e-veselības pamatnostādnes. Ar projektu iespējams iepazīties ministrijas mājaslapā www.vm.gov.lv, sadaļā “Aktualitātes”. Projekts ir vīzija par to, kā informācijas tehnoloģijas nākotnē tiks izmantotas veselības aprūpē.
E-veselības mērķis ir operatīva veselības aprūpes informācijas apmaiņa starp sabiedrību, pacientu, veselības aprūpes profesionāļiem, kā arī politikas veidotājiem un īstenotājiem, izmantojot informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas.
Ko praktiski dos e-veselība? Katram iedzīvotājam un veselības aprūpes profesionālim būs iespējams operatīvi iegūt ar veselību saistītu informāciju. Piemēram, pacients, izmantojot internetu, varēs pierakstīties uz pieņemšanu pie ārsta vai lūgt speciālista padomu. Pacients saņems augstas kvalitātes veselības aprūpes pakalpojumus, ko nodrošinās iespēja mediķiem neskaidrajos jautājumos konsultēties ar kolēģiem, iegūt informāciju par slimību un tās gaitu interneta žurnālos un datu bāzēs. Ieviešot e-veselību Latvijā, iedzīvotāji gan laukos, gan pilsētās saņems vienlīdz kvalitatīvu veselības aprūpi.
Veselības aprūpes profesionāļiem būs lielākas iespējas operatīvi konsultēties ar kolēģiem no citām ārstniecības iestādēm vai no ārvalstīm kādas sarežģītas slimības ārstēšanā vai diagnozes noteikšanā. Tiks arī attīstīta telemedicīna, videokoordinācijas izmantošana gan avārijas vietās, gan veselības aprūpes iestādēs. Medicīnas profesionāļiem būs iespējams daudz operatīvāk uzzināt par jaunākajiem sasniegumiem nozarē, apgūt jaunas ārstēšanas tehnoloģijas un paaugstināt kvalifikāciju.

Pēc VM informācijas

Uzziņai

E-veselības attīstības pamatnostādnes ir politikas plānošanas dokuments, kurš noteiks stratēģiskus pamatvirzienus informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju attīstībai veselības aprūpē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!