• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunumi topošajiem autovadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2004., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas ir e-veselība

Vēl šajā numurā

17.06.2004., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunumi topošajiem autovadītājiem

Pēc 1. jūlija, kad plānota jauno Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) stāšanās spēkā, paredzētas vairākas izmaiņas, kas attiecas uz topošajiem autovadītājiem.

Lai arī pēc 1. jūlija jaunie CSN jau sāks darboties un no tiem tiks izņemti autovadītāju teorētiskā eksāmena jautājumi, kas vairs nebūs spēkā, vēl vienu mēnesi šie pārbaudījumi Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) netiks mainīti, informē CSDD. Šāds pārejas periods noteikts, lai autoskolu audzēkņiem, kuriem teorētiskie eksāmeni jākārto tuvākajā laikā, neradītu negaidītus sarežģījumus. Pēc pārejas posma eksāmena jautājumu skaits paliks nemainīgs, “B” kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību iegūšanai tie joprojām būs 30. Izmaiņas braukšanas eksāmena pieņemšanas kārtībā un prasībās no 1. jūlija nav paredzētas.
Vēl viens jaunums, kas stāsies spēkā līdz ar jaunajiem CSN, ir prasība saņemt braukšanas mācību atļauju, kas līdz šim bija nepieciešama tikai individuālās apmācības gadījumā. Ņemot līdzi pasi un medicīnas izziņu, šo apliecību varēs izņemt CSDD nodaļās, kur izsniedz vadītāja apliecības, – Ventspilī, Talsos, Liepājā, Jelgavā, Rīgā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Gulbenē un Rēzeknē. Prasība izņemt mācību braukšanas apliecību neattieksies uz tiem autoskolu audzēkņiem, kuriem jau ir kāda transportlīdzekļa, izņemot velosipēda, vadītāja apliecība.
Jaunajiem CSN stājoties spēkā, tiks atcelta norma, kas jaunajiem vadītājiem līdz šim noteica braukšanas ātruma ierobežojumu 80 km/h. Savukārt no 2004. gada 1. oktobra topošo vadītāju prasme tiks pārbaudīta arī ceļa posmos, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h un vairāk. Ne vēlāk kā līdz 2005. gada 1. martam paredzēts sākt valsts braukšanas eksāmena kārtošanu ar CSDD automašīnām.
Jaunie CSN pašlaik atrodas izskatīšanā valdībā. Pēc pieņemšanas tos, kā arī “Tematiskos uzdevumus ceļu satiksmes noteikumos” izdos grāmatu formātā, informē CSDD. Ar noteikumu projektu var iepazīties mājaslapā www.csdd.lv

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!