• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā nokļuvušas veselībai kaitīgas zāles. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2004., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No lidmašīnas - vilcienā

Vēl šajā numurā

28.05.2004., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā nokļuvušas veselībai kaitīgas zāles

Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors Juris Bundulis vakar, 27. maijā, atzina, ka diemžēl atkal Latvijas aptiekās ir nokļuvuši nekvalitatīvi, Baltkrievijā ražoti medikamenti. Šoreiz tas ir “Citramons P”, kurā konstatēti tie paši piemaisījumi, kas bija Baltkrievijas uzņēmuma “Belmedpreparati” ražotajā “Askofēnā P”. Tiesa, šoreiz šis piemaisījums ir trīs reizes mazāks, taču risks iedzīvotāju veselībai pastāv. Tādēļ Veselības ministrija jau no šodienas aicina iedzīvotājus nodot iegādāto “Citramonu P” aptiekās.
Veselības ministrija par notikušo ir informējusi gan Baltkrievijas uzņēmumu, kas izveidojis darba grupu, lai izmeklētu notikušo, gan Baltkrievijas vēstniecību Latvijā.
Valsts zāļu aģentūras (VZA) preses sekretāre Vija Berlande norāda, ka, pateicoties Klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” toksikologa Roberta Stašinska operatīvi sniegtajai informācijai, VZA bija iespējams īsā laikā veikt zāļu paraugu analīzi un konstatēt “Citramona P” neatbilstību kvalitātes normām
VZA Latvijā novēroto zāļu blakusparādību datu bāzē jau bija ziņojumi par “Belmedpreparati” medikamenta “Askofens P” (010104) izraisītām blaknēm. Pamatojoties uz šo ziņojumu vērtējuma datiem, bija iespējams ātri konstatēt “Citramona P” (sērija 010104) blakusparādību cēloni.
VZA pateicas “Gaiļezers” toksikologam Robertam Stašinskim, Toksikoloģijas centra vadītājai Vijai Cerai, Anestezioloģijas un reanimatoloģijas klīnikas vadītājam Viesturam Ligutam un slimnīcas direktoram Edvīnam Platkājam par ārsta pienākuma nesavtīgu pildīšanu un augsto atbildību sabiedrības veselības nodrošināšanā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!