• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patēriņa cenu pieaugumu un izmaiņām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2004., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas kompānijas "Fortum Oil and Gas Oy/Shipping" paziņojumu Ministru kabinetam

Vēl šajā numurā

20.05.2004., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
 
Par patēriņa cenu pieaugumu un izmaiņām
 
Vakar, 19.maijā, notika pirmā darba grupas sēde par patēriņa cenu pieaugumu un izmaiņām.
 
Darba grupas vadītāja, Ministru prezidenta padomniece Ilze Stobova informēja par darba grupas mērķi: izvērtēt esošo problēmsituāciju – patēriņa cenu pieaugumu un sabiedrībā valdošo neizpratni par to, iezīmēt iespējamās kritiskās jomas un sniegt risinājumus. Īpaša uzmanība tika veltīta sabiedrības informēšanai. I.Stobova uzsvēra: “Lai turpmāk nerastos pārpratumi, kā piemēram, ar rupjo sāli, lai novērstu sabiedrības neziņu par dažādās sadzīves jomās iespējamo cenu pieaugumu, cilvēkiem jāzina, kurās jomās veidojas pamatots pieaugums, kurās – nepamatots. Bet, lai valdība varētu pieņemt objektīvus lēmumus, jānosaka efektīvākie risinājumi gan finanšu, gan sociālajos jautājumos.”
Kā bija plānots, tikšanās dalībnieki apsprieda Ekonomikas ministrijas vadītās darba grupas ziņojumu “Par iespējamās inflācijas un cenu kāpuma tempu ierobežošanas pasākumiem” un secināja – tas ir veiksmīgs pamats turpmākajam darbam. Svarīgi cenu un inflācijas kāpuma jautājumu risināt kompleksi, akcentējot cēloņu, nevis seku likvidēšanu.
Noslēgumā darba grupas dalībnieki vienojās par ziņojuma plānu Ministru kabinetam. Katrai darba grupā pārstāvētai institūcijai uz nākamo darba grupas sēdi jāapkopo informācija par cenu kāpumu – vai tas ir vai nav objektīvs; jāizzina citu valstu pieredze – īpaši uzsverot jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pieredzi. Latvijas Bankai tika lūgts sagatavot informāciju par pārejas uz eiro iespējamo ietekmi uz cenām un inflāciju. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka svarīgi izvērtēt arī ES struktūrfondu līdzekļu iespējamo ietekmi uz valsts fiskālo stāvokli.
Darba grupa izveidota pēc Ministru prezidenta Induļa Emša iniciatīvas. Līdz 14.jūnijam tai jāsagatavo informatīvs ziņojums valdībai par patēriņa cenu pieaugumu un izmaiņām, kas saistītas ar Latvijas iestāšanos ES, kā arī par pasākumiem, kas veicami, lai ierobežotu cenu kāpumu. Plānots, ka nākamā darba grupas sēde notiks 27.maijā.
 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments
 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!