• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas kompānijas "Fortum Oil and Gas Oy/Shipping" paziņojumu Ministru kabinetam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2004., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 13.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

20.05.2004., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas kompānijas “Fortum Oil and Gas Oy/Shipping” paziņojumu Ministru kabinetam
 
Otrdien, 18.maijā, Valsts kancelejā tika iesniegts Somijas kompānijas “Fortum Oil and Gas Oy/Shipping” paziņojums Ministru kabinetam, ar kuru tika atsaukta minētās kompānijas šā gada 12.februāra prasība pret Latvijas valsti, kas pamatota ar 1992.gada 5.martā noslēgto Līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību.
Ja laika posmā līdz 2004.gada 12.maijam šis izlīgums netiktu panākts, iespējamā prasības summa, kas kādā no starptautiskajām arbitrāžām no Somijas puses tiktu izvirzīta pret Latvijas valsti, būtu 22 000 000 ASV dolāru (aptuveni 12,17 miljoni latu).
Prasība tika atsaukta, ievērojot to, ka šā gada 12.maijā starp Rīgas brīvostas pārvaldi un SIA “Neste Latvija” noslēgts izlīgums. Izlīguma sarunu vešanai Ministru prezidenta Induļa Emša uzdevumā šā gada aprīlī no Rīgas brīvostas valdes locekļu vidus tika izveidota darba grupa. Darba grupu un izlīguma sarunas vadīja Valsts kancelejas Juridiskā departamenta pārstāvis. Arī izlīguma vienošanās tekstu sagatavoja Valsts kancelejas Juridiskais departaments. Tieši Valsts kancelejas vadītajās pārrunās panāktie kompromisi bija par pamatu noslēgtajam mierizlīgumam. Valsts kanceleja minēto funkciju veica, pamatojoties uz Ministru kabineta 2004.gada 2.marta sēdē apstiprināto koncepciju, ar kuru turpmāko valsts interešu pārstāvību tiesvedības procesos uzdots nodrošināt Valsts kancelejai, nevis zvērinātu advokātu birojiem, kā tas bijis līdz šim.



Valsts kancelejas Komunikācijas departaments
 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!