• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātnieki par sociālo integrāciju ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2004., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veidosim Latvijas ZA Letonikas centru

Vēl šajā numurā

20.05.2004., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātnieki par sociālo integrāciju ES

Šodien Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavas pilī notiek Sociālo zinātņu fakultātes organizēta divu dienu starptautiska konference “Sociālā integrācija paplašinātajā Eiropas Savienībā”, un tajā piedalīsies deviņu valstu zinātnieki, kuri iesaistījušies starptautiska partnerības tīkla veidošanā.
Konferencē zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Īrijas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas un Somijas universitātēm, kuri galvenokārt pārstāv sociālo zinātņu nozari, runās par nodokļu sistēmas ietekmi uz reģionālo attīstību atsevišķās valstīs, par invalīdu sociālo labklājību un dabas vides kvalitāti, par mūža izglītību un motivāciju pievērsties maģistra studijām ES jauno dalībvalstu augstskolās, par kultūras nozīmi sociālajā integrācijā, par bezpajumtnieku integrāciju sabiedrībā u.c.
Savukārt zinātnieki no LLU un citām mūsu valsts augstskolām savos ziņojumos vairāk pievērsīsies pētījumu rezultātiem par nevalstisko organizāciju lomu lauku iedzīvotāju sociālās atstumtības mazināšanā laukos, par Latvijas Lauku sieviešu apvienības nozīmi sociālajā integrācijā, par bērnu atsvešinātības problēmu risinājumiem, kā arī par reģionu attīstības tendencēm, izmantojot Latgales reģiona piemēru.
Tā kā LU pērngad ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Sarejas universitāti Lielbritānijā, kas uzņēmusies koordinatora lomu starptautiska partnerības tīkla veidošanā, plānots, ka Jelgavā notiekošās konferences laikā projektā iesaistīto deviņu valstu universitāšu pārstāvji parakstīs sadarbības līgumu.

LLU preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!