• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baznīca, ģimene un skola sabiedrības garīgumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbinieks nav līdzeklis peļņas gūšanai

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baznīca, ģimene un skola sabiedrības garīgumam

Starptautisko konferenci “Baznīca, ģimene un skola”, kas notiek trešo reizi, organizē Latvijas Pareizticīgās baznīcas Sinode ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Rīgas domes atbalstu. Vakar Zinātņu akadēmijā konferences atklāšanā piedalījās daudzi goda viesi, arī valdības pārstāvji.

SEMINARS1.PNG (85632 bytes)
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks un Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers starptautiskās pareizticīgo konferences “Baznīca, ģimene un skola” atklāšanas pasākumā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Konferences tēmas ir cieši saistītas ar aktualitātēm sabiedrībā. Piemēram, garīgā izglītība skolās, problēmas, kādas rodas, mācot reliģiju vispārizglītojošajās mācību iestādēs.
Romas Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, uzrunājot konferences dalībniekus, aicināja cilvēkus apzināties laulības būtību un veidot stipru ģimeni. Jaunieši ģimenes saitēm ir garīgi jāsagatavo. Kardināls pauda nožēlu par bēdīgo laulību statistiku Latvijā. Pēc viņa domām, šķirtās laulības ir sekas šīs paaudzes degradācijai. Arī sabiedriskās domas veidotāji valstī pārāk maz runā par laulības būtību. J.Pujats novēlēja, lai Latvijā būtu vairāk stipru ģimeņu.
Arī īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks pauda bažas par ģimenes stāvokli Latvijā. Ministrs solīja turpināt darbus, lai veicinātu stipru ģimeņu veidošanos Latvijā.
Savukārt Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, uzrunājot konferences dalībniekus, aicināja Pareizticīgo baznīcu iesaistīties vienotas Latvijas veidošanā, ziņo aģentūra LETA. Ministru prezidenta biedrs uzsvēra, ka Pareizticīgā baznīca Latvijā konsolidē daudzus cilvēkus, tāpēc viņš aicina baznīcu uzrunāt sabiedrību un saprotami skaidrot tai svarīgas lietas. Viņš arī atgādināja, ka ekonomiskā labklājība nedrīkst būt vienīgais valsts attīstības mērķis, prioritārai ir jābūt garīgajai dzīvei un kristīgajām vērtībām.
Arī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks aicināja Pareizticīgo baznīcu iesaistīties sabiedrības integrācijas procesā. Ministrs norādīja, ka baznīcai ir svarīga loma identitātes saglabāšanā un attīstībā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!