• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aprīlī ievērojams iekasēto nodokļu pieaugums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baznīca, ģimene un skola sabiedrības garīgumam

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aprīlī ievērojams iekasēto nodokļu pieaugums

Aizvadītajā mēnesī Valsts ieņēmumu dienests (VID) iekasējis 182,5 miljonus latu, kas, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika periodu, ir par 33,4 miljoniem latu jeb 22,4 procentiem vairāk. Kopumā šā gada četros mēnešos VID iekasējis 660 miljonu latu, kas, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, ir par 103,7 miljoniem latu jeb 18,6 procentiem vairāk, informē VID Komunikācijas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Ieva Vikmane.
VID ģenerāldirektora vietas izpildītāja Nellija Jezdakova, vērtējot dienesta pirmo četru mēnešu darbības rezultātus nodokļu iekasēšanā, teic: “Iekasēto nodokļu pieaugumu, protams, ietekmē ekonomikas un tautsaimniecības attīstība, tomēr, manuprāt, pozitīvi ir vērtējams arī VID darbs cīņā ar nodokļu nemaksātājiem, aplokšņu algu izskaušanu, kontrabandu un citu, tai skaitā preventīvu, pasākumu veikšanu, kas ļauj sasniegt kvalitatīvus rezultātus. Eiropas valstu pieredze rāda, ka pirms iestāšanās Eiropas Savienībā nodokļu administrācijām ir izdevies uzrādīt ļoti labus iekasēšanas rādītājus, turklāt līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā pir-majos mēnešos vērojams iekasēto nodokļu ieņēmumu samazinājums, un tas nozīmē, ka maijā arī Latvijā būs vērojama nodokļu ieņēmumu samazināšanās salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem, ko ietekmēs izmaiņas likumdošanas aktos, mainoties atsevišķu nodokļu maksājumu iemaksas kārtībai.
Īpaši tas skar pievienotās vērtības nodokli un akcīzes nodokli, kas pēc 1.maija jānomaksā tikai līdz nākamā mēneša 15.datumam. Samazināsies arī muitas nodokļa ieņēmumi, jo nodoklis maksājams tikai par importu.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!