• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
842 gramu speciālizlaidums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2004., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas vienotībai veltīta mūža dižais vainagojums

Vēl šajā numurā

07.05.2004., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

842 gramu speciālizlaidums

SVARI.PNG (80422 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Ieraugot “Latvijas Vēstneša” 1.maija speciālizlaidumu, pastniekiem, visticamāk, nācās pārdzīvot šoku. Tādu laikrakstu abonētājiem tiem nekad nebija nācies nogādāt. Un viņu priekštečiem arī ne. Jau 30.aprīļa laidiens vērtējams kā ārkārtas, jo ikdienas dažu desmitu lappušu vai, īsi pirms 1.maija, simt lappušu vietā tas iznāca ar 148 lappusēm.
Taču nākamais laidiens sagādāja dubultu pārsteigumu, bet redakcijai tas prasīja teju divu nedēļu slodzi vienā diennaktī. Tā sagatavošanas vairumam 1.maijā beidzās ap astoņiem rītā, bet pēdējais punkts tika pielikts pusdesmitos.
Tā “Latvijas Vēstnesis” savu oficiālā laikraksta misiju bija izpildījis – speciālizlaidums ar astoņpadsmit likumiem un vairāk nekā simt Ministru kabineta noteikumiem, kuriem bija jāstājas spēkā 1.maijā, kā arī svarīgu informāciju nāca klajā ar 316 lappusēm.
Vakar Eiropas lietu biroja vadītāja Sanita Pavļuta-Deslandes informēja valdību, ka, pateicoties valsts iestāžu efektīvam darbam, laikus pieņemti visi tie normatīvie akti, kas saistīti ar pievienošanos ES un kam bija jāstājas spēkā līdz vai ar 1.maiju.
Bet redakcija ir gandarīta, ka tā sekmīgi nodrošinājusi normatīvo aktu publicēšanu laikā. Latvijas preses izdevumu vēsturē “Latvijas Vēstneša” speciālizlaidums gan ierakstāms kā unikāls. Un ne tikai tajā ieguldītā darba dēļ.
Ginesa rekorda cienīgas iezīmes 1.maija laikraksta laidienā ir acīmredzamas.
Pirmām kārtām – apjoms. Laikraksts ar 316 lappusēm – tam nav analoga. Piemēram, pirmās brīvvalsts laikā, kad par godu īpašiem notikumiem, pilnas ar daudzajiem apsveikumiem, avīzes iznāca biezākas, viena no rekordistēm bija “Jaunākās Ziņas”. Kā noskaidrojām Misiņa bibliotēkā, piemēram, 1938.gada 17.novembra “Jaunāko Ziņu” laidiens par godu valsts dibināšanas divdesmitajai gadadienai iznācis ar 56 lappusēm. Tālaika “Valdības Vēstnesis” gan no šāda lappušu skaita krietni atpaliek.
Otrs vērā ņemamā rekorda iezīmē ir speciālizlaiduma svars, pret ko nopietnas pretenzijas varētu būt pastniekiem. Proti, 1.maija laidiens sver tieši 842 gramus. Pat romāni sver mazāk.
Lūk, arī ar šādām divām interesantām niansēm sevi vēsturē ierakstījis laikraksta speciālizlaidums Eiropas nedēļas pirmajā dienā. Varbūt pēc gadu desmitiem studenti vai vēstures pētnieki, kuri gribēs izzināt, kādas toreiz, tālajā 2004.gadā, iestājoties ES, Latvijai bija aktualitātes likumdošanā, šķirstot “Latvijas Vēstneša” speciālizlaidumu, nodomās – jā, tas bija spraigs laiks.

Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!