• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sarunas par nākotni ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2,5 Eiropas stundas Jelgavā, Zemgalē, Latvijā

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sarunas par nākotni ES

VIKE.PNG (111109 bytes)
Nīderlandes Karalistes premjerministrs Jans Peters Balkenende un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sarunā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar, 26. aprīlī, pēc Latvijas Ministru prezidenta ielūguma darba vizītē mūsu valstī ieradās Nīderlandes Karalistes premjerministrs Jans Peters Balkenende. Viņš tikās ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un Ministru prezidentu Induli Emsi, kā arī, parādot godu Latvijas dramatiskajai vēsturei, apmeklēja Okupācijas muzeju.
Latvijas un Nīderlandes valdību vadītāji tikās arī ar žurnālistiem preses īssaietā. J.P.Balkenende un I.Emsis tikšanās laikā pārrunāja Eiropas Savienības (ES) attīstības un paplašināšanas jautājumus, kas ir īpaši nozīmīgi sakarā ar Nīderlandes drīzo ES prezidentūru šī gada otrajā pusē. J.P.Balkenende Latvijas valdības vadītāju iepazīstināja ar Nīderlandes prezidentūras plāniem. Abu valstu ministru prezidenti apsprieda arī attīstību ES dalībvalstu sarunās par ES konstitucionālo līgumu un jauno ES budžetu. Premjerministru uzmanības centrā bija arī izaicinājumi Eiropas un transatlantiskajai drošībai, kā arī NATO uzdevumi un iespējas jaunajā situācijā Eiropā un pasaulē.
Ministru prezidents Indulis Emsis par godu augstajam viesim vakar bija sarīkojis vakariņas. Šodien, 27.aprīlī, Nīderlandes premjerministrs turpinās vizīšu sēriju Baltijas valstīs, dodoties uz Viļņu.

Pēc Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!