• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godina un apbalvo lielākos nodokļu maksātājus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informatīvais tālrunis nestāv dīkā

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godina un apbalvo lielākos nodokļu maksātājus

MAKS.PNG (107241 bytes)
Akciju sabiedrības “Kurzemes degviela” prezidents Argots Lūsiņš, SIA “Lattelekom” prezidents Gundars Strautmanis un SIA “Statoil Latvija” prezidente Baiba Rubesa apbalvošanā Rīgas Latviešu biedrības namā
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.
STAKE.PNG (106618 bytes)
Labklājības ministre Dagnija Staķe ar ziediem “apbalvo” AS “Latvijas dzelzceļš” ģenerāldirektora vietnieku Uldi Pētersonu
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Vakar Valsts ieņēmumu dienests godināja uzņēmumus – 2003.gada Latvijas lielākos nodokļu maksātājus. Latviešu biedrības namā Rīgā bija sarīkots pasākums, kurā piedalījās gan uzņēmēji, gan arī augstas valsts amatpersonas.

Ministru prezidents Indulis Emsis savā uzrunā publikai akcentēja uzņēmēju lielo atbildību valsts un tās iedzīvotāju labklājības veidošanā. Savukārt valsts pienākums ir rūpēties par uzņēmējiem, veicināt un attīstīt uzņēmējdarbību, nodrošināt konkurenci vietējā tirgū un radīt labvēlīgus apstākļus starptautiskā tirgus apgūšanai, sacīja premjerministrs. Runas noslēgumā I. Emsis norādīja, ka šā gada pirmajā pusgadā valsts ekonomika sasniegusi lieliskus rādītājus un vēl nebijušus attīstības tempus, taču pozitīvās parādības diemžēl pavada arī inflācija, tāpēc nepieciešams kopīgiem spēkiem šos procesus kontrolēt.
Savukārt finanšu ministrs Oskars Spurdziņš pievērsa klātesošo uzmanību faktam, ka Latvijā ir viens no zemākajiem uzņēmuma ienākuma nodokļiem ES kandidātvalstu vidū, kas liecina par valsts sapratni attiecībā uz uzņēmējdarbības rūpēm un problēmām. Viņš arī pauda apņēmību cīnīties pret “aplokšņu algām” un citām ar uzņēmējdarbību saistītām negatīvām parādībām.
Sapulcējušos uzņēmējus uzrunāja arī ekonomikas ministrs Juris Lujāns un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Kārlis Ketners. Emocionālu un māksliniecisku akcentu pasākumam piešķīra mūziķu Ainara Mielava, Lindas Leen un Kārļa Lāča, kā arī kora uzstāšanās.
Balvas tika pasniegtas desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem sešās kategorijās. Vislielāko summu uzņēmuma ienākuma nodoklī samaksājis “Latvijas Mobilais telefons”, līderpozīcijas pievienotās vērtības nodokļa maksājumos pieder “Latvijas gāzei”, vislielāko akcīzes nodokli samaksājusi “Kurzemes degviela”, bet ar lielāko valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu summu un iedzīvotāju ienākumu nodokli var lepoties “Latvijas dzelzceļš”. Kopējā desmit lielāko nodokļu maksātāju pērn budžetā iemaksātā summa ir 285, 92 miljoni latu, un to iemaksas veido 15,7 procentus no kopējiem nodokļu ieņēmumiem.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!