• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informatīvais tālrunis nestāv dīkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā ierodas NATO eksperti

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informatīvais tālrunis nestāv dīkā

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informatīvais tālrunis vēlētājiem par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām darbojas nepilnu mēnesi, bet uz to piezvanījuši jau gandrīz 6000 cilvēku. Vislielākā zvanītāju aktivitāte bijusi pēdējās divās nedēļās, kad par EP vēlēšanu kārtību interesējušies attiecīgi 2702 un 2547 zvanītāji, liecina CVK priekšsēdētāja palīdzes Kristīnes Bērziņas sniegtās ziņas. Pusotrs procents zvanu gan novērtēti kā tēmai neatbilstoši.
Pēc uzņēmuma “Lattelekom”, kura darbinieki apkalpo CVK informatīvo tālruni, apkopotās informācijas, ceturtā daļa visu zvanu bijuši pieprasījums sniegt ziņas no vēlētāju reģistra. Vēlētāji gribējuši uzzināt, kādu iemeslu dēļ nav saņēmuši paziņojumu par reģistrāciju EP vēlēšanām, kā arī kurā iecirknī reģistrēti EP vēlēšanām. Katrs septītais zvanītājs informējis par dažādām kļūdām saņemtajos paziņojumos, piemēram, nepareizi norādītiem personas datiem un vēlēšanu iecirkņu adresēm. Nedaudz mazāku skaitu zvanītāju interesējusi kārtība, kā nomainīt reģistrēto vēlēšanu iecirkni. Aptuveni katrs astotais gribējis uzzināt, kur atrodas dzīvesvietai tuvākie vēlēšanu iecirkņi. Savukārt katru desmito vēlētāju interesējuši dažādi jautājumi par balsošanas un vēlētāju reģistrācijas kārtību.
CVK informācijas tālrunis – 7049999 – vēlētājiem būs pieejams līdz pat EP vēlēšanu dienai, 12.jūnijam, kad informācijas tālruņa galvenais uzdevums būs sniegt informāciju no vēlētāja reģistra vēlētājiem, kuri būs piemirsuši, kurā iecirknī reģistrēti.

LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!