• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2004., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes valstsvizīti Ķīnas Tautas Republikā

Vēl šajā numurā

20.04.2004., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko

No 15. līdz 23.aprīlim Mehiko, Meksikā, norisinās Starpparlamentu savienības (SPS) 110.konference un SPS Padomes 174.sesija, kurā Latviju pārstāv Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Jānis Reirs (JL).
Sestdien, 17.aprīlī, notika Eiropas valstu un Kanādas, Jaunzēlandes un Austrālijas ģeopolitiskās grupas “Twelve+” sēde, kurā tika apspriesti Starpparlamentu savienības asamblejā skatāmie jautājumi un saskaņotas valstu pozīcijas.
“Twelve+” grupas deputāti izteikuši neizpratni par Apvienoto Nāciju Organizācijas vēlmi veidot ANO parlamentāriešu tīklu, kas faktiski būtu paralēla organizācijai jau esošajai Starpparlamentu savienībai. Šajā sakarā nolemts uzdot SPS ģenerālsekretāram Andersam Džonsonam tikties ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu, lai pārrunātu abu organizāciju (SPS un ANO) sadarbības pilnveidošanas iespējas, savukārt nacionālajiem parlamentiem – sekmēt izpildvaras parlamentāro dimensiju. Kā zināms, pašlaik Starpparlamentu savienībai ir novērotājas statuss ANO.
Vēl konferencē izskatīti divi ārkārtas papildjautājumi, kurus pēc deputātu ierosinājuma iebalsoja pasākuma darba kārtībā. SPS konferences delegāti atbalstīja Vācijas un Čīles apvienoto papildjautājumu par cīņu pret terorismu pasaulē un dialogu starp kultūrām un civilizācijām, bet neatbalstīja Libānas delegācijas iesniegto jautājumu par Sadalošo sienu (Separation wall) kā šķērsli ceļā uz mieru un veidu, kā sadalīt tautas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!