• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No klasikas līdz avangardam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2004., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēsturnieku jubilejas kopdarbs

Vēl šajā numurā

15.04.2004., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No klasikas līdz avangardam

BALETS.PNG (65815 bytes)Rīgā, Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī un Daugavpilī risināsies 9.starptautiskais Baltijas baleta festivāls “No klasikas līdz avangardam”, kas šopavasar notiek no 19.aprīļa līdz 3.maijam. Festivāla iniciatore un mākslinieciskā direktore Lita Beire atzīst, ka festivāls kļuvis par tradīciju un ieņēmis stabilu vietu Rīgas un Baltijas kultūras dzīvē. Tas paver iespēju iepazīt visdažādākās klasiskā un modernā baleta trupas, dejotājus un horeogrāfus, veicina radošo ideju apmaiņu dažādu valstu mākslinieku un baleta skolu audzēkņu vidū. Mākslas cienītājiem tā ir lieliska iespēja klātienē baudīt izcilāko pasaules baleta trupu un zvaigžņu sniegumu.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla sarīkošanu veicinājušas valsts un pašvaldību institūcijas, ārvalstu vēstniecības, Dānijas Kultūras institūts un Nīderlandes Teātra institūts. Tā ģenerālsponsore jau astoto gadu ir kompānija “Philip Morris Latvia”, kas atbalsta dejas mākslu visā pasaulē.
Festivāla patrons Andris Liepa ir arī Maskavas starptautiskā baleta festivāla mākslinieciskais direktors un pašlaik iestudē izcilā horeogrāfa Džordža Balančina 100 gadu jubilejai veltītu izrādi “Satīri”. Iespējams, ka šajā vasarā to redzēsim nu jau tradicionālajā Māra Liepas piemiņas sarīkojumā.
19.aprīlī Rīgas dzelzceļa stacijā notiks festivāla atklāšanas koncerts. Muzicēs Liepājas simfoniskais orķestris Imanta Rešņa vadībā. Klaipēdas Muzikālais teātris parādīs baleta viencēlienu

BALETS3.PNG (88581 bytes)
Festivāla organizētāju foto

“Čaplins” Litas Beires horeogrāfijā. Festivāla programma ir plaša un daudzveidīga: baleta izrādes, fotoizstādes, dejai veltīti kinoseansi, semināri un tērpu skates.
Jau 19.aprīlī viesizrādes sāks Jevgeņija Panfilova (1955-2002) deju sabiedrība “Vīru cīņu klubs” (Perma, Krievija). Savu baleta viencēlienu “Ieslodzījumā”, kas ataino cilvēka mūžīgās brīvības slāpes un reizē viņa agresijas tieksmes, vīri parādīs Jēkabpilī, Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Valmierā un Daugavpilī. 22.aprīlī festivāla orbītā iekļausies Andželikas Holinas Dejas teātris, ko uzskata par pašu dinamiskāko no Lietuvas neatkarīgajiem teātriem. Rīgā trupa parādīs vienu no saviem sarežģītākajiem un traģiskākajiem iestudējumiem, kas tapis pēc Federiko Garsijas Lorkas lugas “Bernardas Albas māja” motīviem.
Festivāls būs kā apoteoze Starptautiskajai dejas dienai, ko visā pasaulē svin 29.aprīlī. Augstākais festivāla kulminācijas brīdis būs 24.aprīļa lielais koncerts, kurā paredzēti visu desmit ES kandidātvalstu baleta mākslinieku priekšnesumi.

Viesturs Avots

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!