• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līdz 1. maijam daudz darāmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2004., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības pretendentu pieplūdums

Vēl šajā numurā

07.04.2004., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Līdz 1. maijam daudz darāmā

Līdz brīdim, kad Latvija kļūs par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, atlikušas vairs tikai 24 dienas, tomēr to likumdošanas aktu skaits, kas pieņemami līdz pievienošanās brīdim, vēl aizvien sniedzas krietni pāri simtam. Valdības vadītājs Indulis Emsis vakar aicināja ministrus un ministriju atbildīgās amatpersonas
“palielināt tempu”, jo, lai gan situācija pēdējās nedēļās ir uzlabojusies, darba temps vēl aizvien ir nepietiekams, secināja premjerministrs.

Situācija skaidra

Pēc Eiropas lietu biroja (ELB) sagatavotās informācijas valdības otrdienas sēdei, līdz šā gada 1. maijam Ministru kabinetam jāizskata vēl 23 likumprojekti, 165 Ministru kabineta noteikumi un citi tiesību akti. Vakar valdības sēdē tika pieņemti astoņi noteikumi, tādējādi nepieņemto tiesību aktu skaits sarucis līdz 157.
ELB vadītāja Sanita Pavļuta–Deslandes vakar valdības sēdē atzina, ka aina ar nepieņemtajiem likumdošanas aktiem šobrīd ir pilnīgi skaidra. Pēdējo nedēļu laikā krietni sarucis pieņemamo noteikumu projektu skaits, tomēr tas ir ne tikai tādēļ, ka daļa dokumentu pieņemti, bet arī tādēļ, ka daļa no tiem izņemti no saraksta pēc sīkākas precizēšanas. Ministrijas iesniegušas arī grafiku, cik likumdošanas aktu tiks iesniegts katrā no atlikušajām valdības sēdēm.
ELB vadītāja norādīja, ka atbilstoši ministriju iesniegtajam grafikam šonedēļ jāizskata vēl 44 Ministru kabineta noteikumi, kā arī vēl 10 tiesību aktus ministrijas bija plānojušas iesniegt izskatīšanai pagājušajā nedēļā, bet pretēji plānotajam tas nav noticis. Izskatīšanai valdības otrdienas sēdei iesniegti tikai astoņi noteikumu projekti, tomēr S.Pavļuta–Deslandes pauda cerību, ka līdz ceturtdienas sēdei tiks iesniegti arī pārējie plānotie dokumenti. Kā “LV” jau rakstījis, vēl marta vidū valdība nolēma līdz 1. maijam ik nedēļu ceturtdienās sasaukt atsevišķu sēdi, kurā tiktu izskatīti ar ES saistīti jautājumi.

Visvairāk darba
būs pēdējā nedēļā

Bažas rada fakts, ka saskaņā ar ministriju iesniegtajiem grafikiem liela daļa pieņemamo noteikumu tiks iesniegti tikai aprīļa pēdējā nedēļā, savukārt 23 dokumentiem šobrīd nav noteikts konkrēts pieņemšanas laiks. Tādējādi var secināt, ka pēdējā nedēļā pirms 1. maija valdībai būs jāizskata vismaz 80 tiesību akti. ELB vadītāja norādīja, ka tikai ceturtā daļa no šā skaita ir tādi dokumenti, kurus nav iespējams pieņemt agrāk, jo Saeimā vēl nav pieņemti attiecīgie likumi, uz kuriem balstās šie noteikumi.
Premjerministrs I. Emsis atzina, ka tik daudz dokumentu atlikt uz pēdējo nedēļu nebūtu labi, un aicināja ministrus veicināt dokumentu straujāku virzību uz Ministru kabinetu.
Pēc ELB sagatavotās informācijas, visvairāk iesniedzamo noteikumu projektu joprojām ir Zemkopības (36), Finanšu (28) un Ekonomikas ministrijai (25).

Tiesību akti
tiks iztulkoti laikā

S.Pavļuta–Deslandes valdības sēdes laikā norādīja, ka pēdējā laikā no vairākiem avotiem izskanējušas bažas par to, vai līdz 1. maijam būs iztulkoti un publicēti visi ES tieši piemērojamie tiesību akti, kuriem jāstājas spēkā līdz ar pievienošanās brīdi. ELB vadītāja atzina, ka saskaņā ar Tulkošanas un terminoloģijas centra sniegto informāciju visi obligāti nepieciešamie tiesību akti būs iztulkoti laikā un šajā jautājumā nav pamata bažām. Pēc iztulkoto tiesību aktu apjoma Latvija esot otra labākā starp topošajām ES dalībvalstīm.

Artis Nīgals

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!