• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Neatbalsta celulozes rūpnīcas būvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2004., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas sirds nākotne pilsētnieku rokās

Vēl šajā numurā

06.04.2004., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Neatbalsta celulozes rūpnīcas būvi

Latvijas Zinātņu akadēmijas un Rīgas domes neatkarīgo ekspertu darba grupa izvērtējusi akciju sabiedrības “Baltic Pulp” sagatavoto noslēguma ziņojumu, kurā novērtēta celulozes rūpnīcas celtniecības iespējamā ietekme uz apkārtējo vidi. Ziņojums iesniegts Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojam.
Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa informē, ka ekspertiem ir daudz iebildumu attiecībā uz izvēlēto tehnoloģiju, izmešu apjomu, to koncentrāciju un sastāvu, kā arī riska faktoru bīstamības pakāpes izvērtēšanu. Speciālistu vērtējumā, “Baltic Pulp” celulozes rūpnīcas celtniecība pie Daugavas Ozolsalā nav pieļaujama, jo tā būtiski apdraud apkārtējo vidi un ūdens kvalitāti Daugavā. Atzinumā teikts, ka noslēguma ziņojums ir nepilnīgs.
Celulozes rūpnīcas būvniecība un darbība pasliktināšot vides kvalitāti visā Daugavas ūdens baseinā, kas ilgtermiņā pasliktinās ūdens kvalitāti Daugavā un radīs virkni grūti atrisināmu problēmu Rīgas pilsētas dzeramā ūdens ražošanā. Atzinumā uzsvērts, ka sagaidāmā ūdens kvalitātes pasliktināšanās Daugavā ir pretrunā ar Latvijas un Eiropas Savienības normatīvajiem dokumentiem. Eksperti norāda, ka “Baltic Pulp”, nosakot videi visbīstamākās situācijas, par pamatu ņēmusi gada vidējos rādītājus, nevis visnelabvēlīgākās situācijas. Slēdzienus Rīgas pilsētai visbūtiskākajā jautājumā par celulozes rūpnīcas izmešu ietekmi uz Daugavas ūdens kvalitāti “Baltic Pulp” balstījusi uz ūdens kvalitātes mērījumiem, kas veikti ar neakreditētām metodēm un neapstiprinās pašas “Baltic Pulp” veiktajos kontrolmērījumos, liecina Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtās ziņas par ekspertu atzinumu.
Noslēguma ziņojums joprojām ir pretrunīgs dokuments, kurā dotie skaitļi un to interpretācija visai būtiski atšķiras savā starpā, – tāds ir ekspertu grupas viedoklis.
Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja iepazinusies ar ekspertu atzinumu un neatbalsta ieceri par rūpnīcas būvniecību Ozolsalā. Rīgu īpaši satrauc tas, ka pasliktināšoties ūdens kvalitāte Daugavā un radīšoties grūti atrisināmas problēmas Rīgas pilsētas dzeramā ūdens ražošanā. Komiteja vakar nolēma lūgt Ministru kabinetu nepieļaut rūpnīcas būvniecību.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!