• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas sirds nākotne pilsētnieku rokās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2004., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 6. aprīlī

Vēl šajā numurā

06.04.2004., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas sirds nākotne pilsētnieku rokās

VECRIGA.PNG (130563 bytes)
Vakar sabiedriskajai apspriešanai nodots Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāns, pilsētas iedzīvotāji lūgti aktīvi iesaistīties tā izvērtēšanā
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Rīgas dome aicina rīdziniekus aktīvi iesaistīties Rīgas vēsturiskā centra, kas ieguvis augstāko starptautisko kultūras mantojuma novērtējumu un iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, saglabāšanas un attīstības plāna pirmās redakcijas izvērtēšanā. Plāna pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana, kas izsludināta vakar, notiks līdz 17.maijam.
Ar plānu var iepazīties rātsnamā pirmā stāva vestibilā, kur otrdienās no pulksten 15 līdz 17 un ceturtdienās no pulksten 12 līdz 14 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta speciālisti sniegs konsultācijas par izstrādāto plānojumu. Rīgas vēsturiskais centrs aizņem 438,3 hektārus lielu teritoriju, bet vēsturiskā centra aizsardzības zona – 1574,2 hektārus.
Plāns uzskatāms par politisku dokumentu, kas nodrošinās vēsturiskā centra un tam piegulošās aizsardzības zonas attīstību un noteiks galvenās politiskās nostādnes, pieņemot lēmumus par šīs teritorijas izmantošanu. Līdz plāna apstiprināšanai Rīgas vēsturiskajā centrā ir spēkā būvniecības moratorijs.
Plānam ir četras daļas. Attīstības stratēģijā aprakstīta integrēta Rīgas vēsturiskā centra vīzija un noteiktas vērtību saglabāšanas un attīstības prioritātes. Teritorijas plānojumā sniegts vispārējs pārskats par situāciju un perspektīvu. Plānā pirmajā redakcijā iekļautas Rīgas vēsturiskā centra plānotās izmantošanas kartes un apbūves noteikumi. Beigu daļā tiks apkopoti sabiedriskās apspriešanas pirmā posma rezultāti un nosacījumi, kuri izsniegti, sākot plānojuma izstrādi.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!