• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par profesionālās izglītības iestāžu padotību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2004., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 26.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

02.03.2004., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par profesionālās izglītības iestāžu padotību

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, komentējot vakar, 1.martā, Ministra kabineta Komitejas sēdē izskatāmo rīkojuma projektu “Par profesionālās izglītības iestāžu nodošanu Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā”, atzīst, ka projektā iestrādātais priekšlikums Zemkopības ministrijas pārziņā esošos profesionālās vidējās izglītības iestāžu un koledžu nekustamos īpašumus pievienot Izglītības un zinātnes ministrijai no šā gada 1.jūlija ir nepamatots. Ministra rīcībā nav informācijas, ka Izglītības un zinātnes ministrijai būtu izstrādāta koncepcija par turpmāko profesionālās vidējās un augstākās izglītības attīstību šajās izglītības iestādēs pēc padotības maiņas. Tas nozīmē, ka tādējādi tiktu apdraudēta turpmākā lauksaimniecības mācību iestāžu kvalitatīva darbība. M.Roze jau iepriekš aicināja rūpīgi izvērtēt, cik lietderīga un pamatota būtu lauksaimniecības skolu nodošana Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā.
Ministrs savu viedokli nav mainījis, jo uzskata: “Baidos, ka tagad galvenā rūpe ir par nekustamā īpašuma ieguvi un pārņemšanu, tiek aizmirsts pats galvenais – jaunieši, kuri vēlas un ir tiesīgi saņemt labu un kvalitatīvu izglītību. Zemkopības ministrija to nodrošināja. Diemžēl šajā gadījumā tas ir aizmirsts.” Līdzīgu viedokli pauž arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, kuras sēdēs šis jautājums skatīts vairākkārt.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!