• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties MVU kreditēšanai, daudz jaunu darba vietu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2004., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sola robežpunktus izveidot agrāk, nekā plānots

Vēl šajā numurā

18.02.2004., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties MVU kreditēšanai, daudz jaunu darba vietu

Ministru kabineta 17.februāra sēdē Ekonomikas ministrija sniedza informāciju par Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības kreditēšanas programmas (otrā posma) īstenošanas gaitu.

MVU attīstības kreditēšanas programma (otrais posms) apstiprināta 2002.gada 7.novembrī, par programmas ieviesēju izvēlēta Hipotēku banka.
Ekonomikas ministrija ziņo, ka, pateicoties MVU attīstības kreditēšanas projektam, laikā no 2000.gada 1.janvāra līdz 2003.gada 30.septembrim izveidots vairāk nekā 2650 jaunu darba vietu. Vienas darba vietas izveidošanas vidējās izmaksas (aizdevuma lielums) ir 17 tūkstoši eiro. Vidēji viens aizdevums veicinājis trīs jaunu darba vietu radīšanu.
Aizdevumi ar īpašu atbalstu izsniegti 325 specifiskiem MVU par kopējo summu aptuveni 13 miljoni eiro (aptuveni 50% no aizdevumiem, kas sniegti valsts galvotās kredītlīnijas ietvaros).
No programmas sākuma līdz 2003.gada 30.septembrim Hipotēku banka piešķīrusi 957 aizdevumus, no tiem aptuveni 60% piešķirti no valsts galvotās kredītlīnijas. Zaudēto aizdevumu nav, bet šaubīgo un zemstandarta aizdevumu ir mazāk nekā 0,5% no piešķirtās kopējās aizdevuma summas.
MVU pašu līdzdalība attīstības kreditēšanas programmā ir aptuveni 25,6 miljoni eiro. Tas nozīmē, ka, pateicoties MVU attīstības kreditēšanas projektam, Latvijas ekonomikā ieguldīti aptuveni 71,5 miljoni eiro (t.sk. no Hipotēku bankas izsniegtajiem aizdevumiem MVU).
Vienlaikus Ekonomikas ministrijai tika uzdots sadarbībā ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas Hipotēku un zemes banka” līdz 2004.gada 30.martam iestrādāt Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības kreditēšanas programmas (otrā posma) realizācijas pasākumus Latvijas MVU attīstības programmas 2004. – 2006.gadam projektā.
MVU attīstības kreditēšanas programmas (otrajā posmā) turpināsies ES programmu ietvaros atbalstītu specifisku MVU (uzņēmējdarbības uzsācēji, MVU attīstības stadijā, MVU atbalstāmos reģionos un sieviešu MVU) projektu finansēšana.

Pēc EM Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!