• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sola robežpunktus izveidot agrāk, nekā plānots. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2004., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kandidātvalstu uzņēmumi atpaliek

Vēl šajā numurā

18.02.2004., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sola robežpunktus izveidot agrāk, nekā plānots

TOLS.PNG (114186 bytes)
Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes direktors Mārtiņš Tols vakar valdībai solīja līdz 1.maijam paveikt visu vēl nepadarīto
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes vadītājs Mārtiņš Tols vakar, 17.februārī, valdībai solīja, ka četri veterinārās robežkontroles punkti Ventspilī, Rēzeknē, Rīgā un Daugavpilī būs gatavi agrāk, nekā plānots. M.Tols informēja, ka viņam ar celtniekiem bijušas sarunas un tie solījuši, ka ar veterināro kontroli saistītie objekti tiks būvēti pirmām kārtām.

Patlaban paredzēts, ka veterinārās robežkontroles punkts Rēzeknes dzelzceļa stacijā būs gatavs līdz šā gada jūlija beigām, objekti Ventspils un Rīgas ostā – augusta sākumā, bet sanitārās robežkontroles punkts Daugavpils dzelzceļa stacijā – augustā.
Līdz 15.martam iecerēts pabeigt Grebņevas veterinārās robežkontroles punktu, savukārt Pāterniekos tas jau pabeigts. Eiropas Komisija abus robežkontroles punktus pārbaudīs, lai noteiktu to atbilstību Eiropas Savienības prasībām.
Minēto četru veterinārās robežkontroles punktu negatavības dēļ pēc Latvijas iestāšanās ES no 1.maija caur tiem nebūs iespējama veterinārajai kontrolei pakļauto pārtikas kravu plūsma.
Paredzēts, ka Ventspils ostā veterinārās robežkontroles punktu varēs izbūvēt pirmo, savukārt Rīgas ostā ir vislielākās problēmas, jo tur sanitārās robežkontroles punkta būvniecībai atvēlēta “slikta vieta uz plūstošām smiltīm”.
Galvenajai muitas pārvaldei jāveic arī citi darbi, lai nodrošinātu Eiropas Savienības kopējās lauksaimniecības un zivsaimniecības politikas ieviešanu un īstenošanu. Kā sarunā ar “LV” norādīja Galvenās muitas pārvaldes preses un sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Līdaka, līdz šim muitai ar šāda veida jautājumiem nebija jānodarbojas. Tuvākajās dienās pārvaldē tiks izveidota speciāla nodaļa, kas nodarbosies ar Savienības kopējās lauksaimniecības politikas administrēšanu. M.Līdaka uzsvēra, ka šis ir ļoti svarīgs jautājums, jo muitai būs jāveic stingra uzskate, lai ražotāji varētu pretendēt uz eksporta subsīdijām. M.Tols solīja, ka līdz 1.maijam viss šajā jomā nepadarītais būs paveikts un muita būs gatava pildīt savus jaunos uzdevumus.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!