• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā uz ES struktūrfondu apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik drošs ir internets?

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā uz ES struktūrfondu apguvi

4.februārī Reiterna namā notika Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu pagaidu uzraudzības komitejas pirmā sanāksme. Šī gan ir pagaidu jeb “ēnu” komiteja, jo struktūrfondu uzraudzības komiteja pilnībā lemtspējīga būs tikai tad, kad Latvija kļūs par ES dalībvalsti.
Sanāksmē izskatīja Programmas papildinājuma projektu un ES struktūrfondu uzraudzības komitejas nolikumu, ar kuru noteikts komitejas sastāvs, pienākumi un darbības pamatprincipi, lēmumu pieņemšanas gaita. Sanāksmē notika aktīva diskusija starp komitejas locekļiem un izskanēja vairāki papildu priekšlikumi. Komiteja vienojās, ka abu dokumentu projekti tiks saskaņoti rakstiskas procedūras veidā līdz 1.martam. Papildus minētajiem dokumentiem komiteja arī vienojās rakstveidā saskaņot specifiskos projektu atlases kritērijus.
Programmas papildinājums ir dokuments, kas detalizēti skaidro ar Eiropas Komisiju saskaņotajā Vienotajā programmdokumentā ietvertos pasākumus un aktivitātes, to ieviešanas nosacījumus; nosaka vispārīgos projektu atlases kritērijus, sagaidāmos rezultātus un to sasniegšanas indikatorus. Programmas papildinājuma apstiprināšana ir svarīgs solis ES struktūrfondu programmas īstenošanas sākšanā.
Viens no svarīgākajiem ES struktūrfondu vadības institucionālās sistēmas elementiem ir tieši Uzraudzības komiteja, kas darbojas kā koleģiāla institūcija un nodrošina ES struktūrfondu programmas īstenošanas stratēģisko vadību un uzraudzību. Komitejā plaši pārstāvēti gan valsts pārvaldes, gan pašvaldību, gan sabiedriskie partneri, tādējādi nodrošinot nepieciešamo caurskatāmību un interešu saskaņošanu ES struktūrfondu īstenošanā. Eiropas Komisija uzraudzības komitejā piedalās ar padomdevēja tiesībām.
Sanāksmes atklāšanā Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks, vadošās iestādes vadītājs Gints Freimanis pauda viedokli par līdz šim paveikto, atzīmējot, ka struktūrfondu apguve visiem ir jauns un ļoti nozīmīgs uzdevums, un gan valsts, gan pašvaldības, gan struktūrfondu finansējuma saņēmēji ir ieinteresēti maksimāli efektīvi apgūt līdzekļus, kas pietuvinās Latviju Eiropas Savienības dalībvalstu labklājības līmenim.
Savukārt Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta pārstāvis Frīdemans Algaiers pateicās par iespēju piedalīties šajā sanāksmē. EK pārstāvis sacīja: “Eiropas Komisijas vārdā vēlos izteikt pateicību visiem, kas tik rūpīgi darbojās Attīstības plāna izstrādē, kā arī vēlos uzteikt Latvijas uzcītību, agrāk par Padomes Regulā (Nr.1260/1999) noteikto termiņu iesniedzot programmas papildinājuma dokumentu.” F.Algaiers norādīja, ka šoreiz un arī turpmāk struktūrfondu uzraudzības komitejas sanāksmēs EK piedalīsies ar padomdevēja tiesībām, nepiedaloties lēmumu pieņemšanā. Komisijas pārstāvis arī izteica atzinību par sabiedrisko partneru iesaisti uzraudzības komitejā, jo īpaši uzsverot sabiedrības par atklātību “Delna” un vides organizāciju iesaistīšanu.

Finanšu ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!