• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Plusā - divpadsmit miljoni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 29.janvārī

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Plusā – divpadsmit miljoni

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes pērn izmeklēto krimināllietu ietvaros noteikto auditu rezultātā papildus aprēķināti nodokļi un soda naudas 11 625 354 lati. Šā gada sākumā pārvaldes lietvedībā bija 77 krimināllietas.
Kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtītas vienpadsmit krimināllietas, tajā skaitā četras par cukura, četras par automašīnu, viena par cigarešu, viena par narkotisko vielu un viena par degvielas kontrabandu, par aizvadītā gada Muitas kriminālpārvaldes darba rezultātiem krimināllietu izmeklēšanā informē VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga.
Kopumā Muitas kriminālpārvalde ierosinājusi četras krimināllietas par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu – šo lietu ietvaros pērn izņemti 19,9 kilogrami hašiša un 24 kastes ar medikamentiem un psihotropām vielām.
Atklātas arī vairākas kontrabandas automašīnu ievešanas shēmas. Viena no tām – transportlīdzekļi noslēpti kravas konteineros ar celtniecības materiāliem vai mēbelēm, otra – ievesti it kā bojāti spēkrati, izmantojot viltotus transportlīdzekļu novērtēšanas aktus, tādējādi samazinot to vērtību pat līdz sešdesmit procentiem un izvairoties no atbilstošu nodokļu nomaksas. Piemēram, vasarā aizturēts kravas konteiners, kurā atradās divas nedeklarētas 2002.gadā ASV ražotas automašīnas “Cadillac Escalade” un “Toyota Sequoia”.
A.Grīnberga skaidro, ka, veicot izmeklēšanu krimināllietā, atklāts – tikuši transportēti vēl seši konteineri ar mēbelēm vai celtniecības materiāliem, kuros paslēptas ekskluzīvas automašīnas. Pavisam, izmantojot šādu metodi, no muitas kontroles bija noslēptas trīspadsmit automašīnas, kuru aptuvenā muitas vērtība – 320 000 latu. Minētos noziegumus izdarījusi starptautiska organizēta noziedznieku grupa, kuras veikto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā iesaistītas vismaz desmit Latvijas un ārvalstu personas.
Otra minētā shēma balstīta uz dokumentācijas viltošanu. Proti, vienu no krimināllietām pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par transportlīdzekļa pārvietošanu pāri Latvijas muitas robežai, izmantojot viltotus transportlīdzekļu novērtēšanas aktus, Muitas kriminālpārvalde ierosinājusi pavasarī. Lietas izmeklēšanā atklāts, ka Latvijā ievestas divpadsmit dažādu marku, tajā skaitā arī “Chrysler” un “Mersedes Benz”, automašīnas, kuru kopējā aptuvenā vērtība, pārdodot tās mūsu valstī, ir vairāk nekā 85 000 latu. Vasarā pēc tā paša panta ierosināta krimināllieta par automašīnas “Mercedes Benz” (vērtība – 31 620 latu) pārvietošanu pāri Latvijas muitas robežai, samazinot preces vērtību par gandrīz 60 procentiem. Abās lietās turpinās izmeklēšana.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!