• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstīti divi PHARE finanšu memorandi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plusā - divpadsmit miljoni

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīti divi PHARE finanšu memorandi

DOMBRUNRASBASS.PNG (95052 bytes)
Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis un Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 28.janvārī, Finanšu ministrijā finanšu ministrs un nacionālais koordinators ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos Valdis Dombrovskis parakstīja “PHARE 2003.gada pārrobežu sadarbības programmu Baltijas jūras reģionā Latvijai” un PHARE horizontālās programmas “Kopienu atbalsts kodoldrošības jomā Latvijai 2003.gadā” finanšu memorandus. No Eiropas Komisijas (EK) puses memorandus parakstīja EK delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs.
Šie ir divi pēdējie PHARE finanšu memorandi, kas tiek parakstīti, jo nākamie līdzekļi šajā jomā tiks piešķirti no PHARE turpinājuma – “Pārejas līdzekļi administratīvās spējas stiprināšanai” programmas, kā arī no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem. Finanšu ministrs izteica gandarījumu par Latvijas sekmēm visas PHARE programmas Latvijai piešķirto līdzekļu apguvē un uzsvēra, ka kopumā no 1991.gada dažādu projektu īstenošanai piešķirti aptuveni 400 miljoni eiro. No ik gadu piešķirtajiem PHARE līdzekļiem tiek izmantoti aptuveni 90 procenti. V. Dombrovskis sacīja: “Esmu gandarīts par Latvijas panākumiem PHARE programmmas apguvē, kas apliecina mūsu spējas piesaistīt finanšu resursus arī no ES struktūrfondu līdzekļiem jau tuvākajā laikā.”
Memorands “PHARE 2003. gada pārrobežu sadarbības programma Baltijas jūras reģionā Latvijai” ir vienošanās starp EK un Latvijas Republiku par finansējuma piešķiršanu un tā izmantošanu PHARE 2003.gada pārrobežu sadarbības programmas Baltijas jūras reģionā Latvijas daļas īstenošanai. Saskaņā ar finanšu memorandu Latvija saņems trīs miljonu eiro finansējumu. Latvijas pusei programmas īstenošanai būs jānodrošina nacionālais līdzfinansējums 825 000 eiro.
Savukārt PHARE horizontālās programmas finanšu memorands ir vienošanās starp EK un Latvijas Republiku par līdzfinansējuma piešķiršanu un tā izmantošanu attiecīgās programmas īstenošanai. Programmas nacionālajā daļā iekļauts viens projekts: – “Operatīvās brīdināšanas sistēmas modernizēšana”. PHARE finansējums – 421 250 eiro, nacionālais līdzfinansējums – 107 025 eiro.

 

Finanšu ministrijas

preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!