• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā 23.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2004., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Zviedrijas premjerministru Stokholmā 26.janvārī

Vēl šajā numurā

27.01.2004., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā 23.janvārī

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pagājušonedēļ, 23.janvārī, runājot diskusijā “Nākamais demokrātijas vilnis”, aicināja lielo uzņēmējdarbības korporāciju līderus uz atbildīgu rīcību sadarbībā ar nacionālajām valstīm, kurās viņi darbojas. Atbildot uz auditorijas jautājumu, kādus ieteikumus Latvijas prezidente varētu sniegt lielajām korporācijām, V.Vīķe–Freiberga uzsvēra: “Pirmkārt, nedot kukuļus nacionālo valstu valdībām, otrkārt, ar savu uzņēmējdarbību neatbalstīt valstis, kurās demokrātijai un cilvēktiesībām tiek likti šķēršļi vai kurās valda totalitārs vai okupācijas režīms.” Viņa atzīmēja, ka daudzu lielo korporāciju budžets ir daudzkārt lielāks nekā nacionālo valstu budžets un “korporāciju negodīgas spēles rezultātā tās lietotā naudas vara var pat apdraudēt vispārējus demokrātijas principus kādā valstī”. Prezidente uzsvēra, ka Latvija, kas ir sapratusi brīvības būtību un cenu, negribētu šādā situācijā nokļūt un vēlas arvien turpināt to demokrātijas izpratni, kas likta Latvijas Satversmes principu pamatā, dibinot neatkarīgu valsti.
Viņa arī stāstīja par to, cik nozīmīga ir izglītota sabiedrība demokrātijas izcīnīšanā un stiprināšanā, uzsverot, ka Latvijas teritorijā zemnieki varēja sākt izglītoties agrāk nekā daudzās citās Eiropas valstīs pirms vairākiem gadsimtiem.
Vaira Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka demokrātija nevar pastāvēt, ja tā tiek uzspiesta kā varas princips, ja netiek ievērota sapulču brīvība, ja notiek vēlēšanas, tomēr cilvēkiem nav reālas iesaistes sabiedrības dzīves veidošanā. Diskusiju vadīja “Newsweek” redaktors Zakaira, moderators bija uzņēmējs Džordžs Soross, izteikties tika lūgts arī Senegālas prezidents, “Amnesty International” vadītāja, Kataras ārlietu ministrs.
Valsts prezidente foruma laikā neformāli tikās ar Kanādas jauno premjerministru Polu Martinu, kurš sarunā ar Latvijas valsts vadītāju pauda ieinteresētību turpināt aktīvas divpusējas attiecības ar Latviju, kā arī augsta līmeņa valstu apmeklējumus.
Vaira Vīķe–Freiberga neformāli tikās arī ar Gruzijas jaunievēlēto prezidentu Mihailu Saakašvili, kurš uzaicināja prezidenti apmeklēt Gruziju: “Mēs jūs vēlētos viesmīlīgi sagaidīt Gruzijā un esam pateicīgi Latvijai par atbalstu, ko tā vienmēr mums sniegusi reformu ceļā.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!