• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Zviedrijas premjerministru Stokholmā 26.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2004., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.01.2004., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar Zviedrijas premjerministru Stokholmā 26.janvārī

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26.janvārī, Stokholmā tikās ar Zviedrijas premjerministru Jēranu Pēršonu, apspriežoties par abu valstu attiecībām un starptautisko dienaskārtību genocīda un neiecietības ierobežošanā.
Abas puses vienojās turpināt draudzīgo sadarbību jaunu attiecību līmenī pēc Latvijas pilntiesīgas dalības ES pēc 2004.gada 1.maija. V.Vīķe-Freiberga ar J.Pēršonu pārrunāja gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā.
Informējot par Latvijas ekonomiskās izaugsmes rādītājiem, prezidente uzsvēra, ka Latvijai šobrīd ir būtiski apgūt Eiropas Savienības strukturālo fondu iespējas, kas būtu stimuls valsts reģionālai attīstībai.
V.Vīķe-Freiberga un J.Pēršons pārsprieda vakar Stokholmā notiekošās starptautiskās konferences par genocīda ierobežošanu nozīmību. Latvijas prezidente un Zviedrijas premjerministrs uzsvēra nepieciešamību izvērtēt komunistiskā režīma totalitāros noziegumus 20.gadsimtā, lai nākotnes Eiropu veidotu “drošu, stabilu, labklājīgu”. Abas puses izteica atbalstu Eiropas Parlamentārās asamblejas deputātu iniciatīvai izveidot komisiju šā mērķa īstenošanai. J.Pēršons augstu novērtēja prezidentes ieguldījumu un Latvijas vēsturnieku komisijas darbību 20.gadsimta totalitāro režīmu izvērtēšanā. Prezidente informēja Zviedrijas premjerministru par komisijas darbības aktualitātēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!