• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpinās gatavošanās ES fondu apguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Patiesība par leģendu

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinās gatavošanās ES fondu apguvei

Finanšu ministrija un citas Eiropas Savienības (ES) strukturālo fondu apgūšanā iesaistītās institūcijas aktīvi strādā, lai jau martā varētu sākties pirmo projektu iesniegšana. Par to piektdien, 16. janvārī, Saeimas Eiropas lietu komisijā deputātus informēja Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Gints Freimanis.

Projektu līdzfinansēšanai līdzekļu pietikšot

G. Freimanis arī pastāstīja, ka šā gada valsts budžetā paredzētie 30 miljoni latu ES struktūrfondu projektu līdzfinansējumam ir pietiekami liela summa un kavēšanās ar fondu apguvi naudas trūkuma dēļ nebūs. Budžeta līdzekļu pietiek, jo valsts finansējumu būs jāsāk izmaksāt tikai gada beigās, skaidroja G.Freimanis.

Kas paveikts

Finanšu ministrija ir sagatavojusi Programmas papildinājumu projektu, kurā detalizēti atrunāti projektu atlases kritēriji, sagaidāmie rezultāti, kā arī veicamie pasākumi. Pašlaik tas tiek saskaņots ar citām nozaru ministrijām. Programmas papildinājumu projektu apstiprinās 4.februārī, pirmajā pagaidu (līdz brīdim, kad Latvija pievienosies ES) Uzraudzības komitejas sanāksmes sēdē. Projektā paredzēts arī izvērst sabiedrības informēšanas pasākumus par ES reģionālo politiku, struktūrfondiem un attīstības plānu ieviešanu. (Attīstības plāna un programmas papildinājumu projekta teksti atrodami http://www.esfondi.lv)

Kas vēl darāms

Nākamajos mēnešos jāveic arī akreditācija četrām valsts institūcijām, kas darbosies kā starpnieces ES naudas apgūšanā. Tuvākajā laikā gaidāma arī vairāku programmu, kas saistītas ar atbalstu uzņēmējdarbībai, notifikācija (apstiprināšana) Eiropas Komisijā.
Tālāk tiks sagatavotas vadlīnijas projektu pieteicējiem, kā arī pabeigtas nozaru ministriju nacionālās programmas.
Uz Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Guntara Krasta jautājumu, cik nacionālo programmu jau sagatavots, G.Freimanis atzina, ka te radusies neliela aizkavēšanās, jo tās cieši saistītas ar budžeta līdzekļiem. Pagaidām savu nacionālo programmu sagatavojusi vien Labklājības ministrija.
Jau sagatavotas projektu pieteikumu formas, kuras kopā ar vadlīnijām, kā arī nacionālajām programmām jāapstiprina Vadības komitejā. Visbeidzot, martā jau varēs izsludināt pašus pirmos projektu konkursus, prognozēja Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks.

Artis Nīgals, “LV”

artis.nigals@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!