• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāti, tiekoties ar Čehijas Republikas aizsardzības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 15. janvāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāti, tiekoties ar Čehijas Republikas aizsardzības ministru

Vakar, 15.janvārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons un komisijas deputāti Dainis Turlais un Juris Dalbiņš tikās ar Čehijas Republikas aizsardzības ministru Miroslavu Kostelku.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ē.Jēkabsons sveica Čehijas aizsardzības ministru M.Kostelku un viņa vadīto delegāciju Latvijā un pauda pārliecību, ka šī vizīte vēl vairāk veicinās abu valstu sadarbību, kas jau tagad vērtējama kā sekmīga.
Arī Čehijas aizsardzības ministrs akcentēja, ka sadarbības intensificēšanu veicinās arī abu valstu darbība Ziemeļatlantijas līguma organizācijā. Viņš norādīja, ka diskusijas un pieredzes apmaiņa ir svarīgi priekšnoteikumi veiksmīgai valstu sadarbībai starptautiskos forumos.
Ē.Jēkabsons pastāstīja par Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas galvenajiem uzdevumiem likumdošanas jomā, tostarp valsts aizsardzības spēju nodrošināšanā un iekšējās drošības radīšanā. Viņš uzsvēra arī komisijas parlamentārās pārraudzības lomu šajos jautājumos. Komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka svarīga komisijas prioritāte ir likumdošanas harmonizēšana atbilstoši NATO prasībām un standartiem.
Sarunas dalībnieki pārrunāja arī NATO attīstības perspektīvas, ņemot vērā starptautiskos procesus pasaulē un jaunos draudu veidus, tostarp terorismu, kā arī dalījās pieredzē par budžeta sadalījumu aizsardzības vajadzībām abās valstīs.
Uzsvērta nepieciešamība intensīvi sadarboties un dalīties pieredzē NATO integrācijas jautājumos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!