• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir tāda vieta - Latvija, Latgale, Pasiene. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2003., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sibīrijas vietā izvēlējos Latviju

Vēl šajā numurā

19.09.2003., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir tāda vieta – Latvija, Latgale, Pasiene

Pasienē 13. septembrī notika Latvijas Poļu VII kultūras dienas. Ievērojams notikums. Svētki sākās ar koru koncertu Pasienes baznīcā. Misi cerebrēja Rēzeknes–Aglonas diacēzes bīskaps Jānis Bulis. Pēcpusdienā Zilupes kultūras namā bija pašdarbības koncerts, kurā piedalījās Latvijas Poļu savienības (LPS) nodaļu kolektīvu un Latvijas poļu skolu audzēkņi.

Pirms koncerta svinīgajā daļā tika nolasīts aicinājums visiem piedalīties tautas nobalsošanā par iestāšanos Eiropas Savienībā. Aicinājumu pieņēma ar aplausiem un to parakstīja LPS valdes locekļi un daži poļu izcelsmes sabiedrības pārstāvji. Tika pieņemts arī lēmums Pasienē atvērt piemiņas istabu Konstancijai Beņislavskai, pirmajai Latgales dzejniecei un izcilai poļu dzejniecei, kura daudzus gadus saimniekoja Pasienē un apglabāta zem Pasienes baznīcas – pazemē.

Kultūras dienās piedalījās Polijas Republikas vēstnieks Latvijā Dr. Tadeušs Fišbahs, Zilupes novada vadības pārstāvji, Latvijas Poļu savienības pārstāvji no Liepājas, Rīgas, Ventspils, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Daugavpils, Rēzeknes un Ludzas nodaļas, kā arī Zilupes un Pasienes iedzīvotāji.

Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāja Vanda Krukovska

Godinot izcilo poļu un Latgales dzejnieci

Mēs, kas sanākuši uz svinīgām Poļu kultūras dienām Pasienē, izpaužot mūsu brīvo gribu, nolemjam dibināt Konstancijas Beņislavskas, Latgales pirmās dzejnieces, slavenās poļu dzejnieces, Piemiņas zāli.

Dibinātā Piemiņas zāle tiks ierakstīta gadsimtiem ilgajā dzīvajā un radošajā poļu kultūras klātbūtnes tradīcijā Latgales Zemē. Tā mums uzliek godu un pienākumu aktīvi piedalīties gadu simtiem ilgo draudzīgo poļu un latviešu tautu kultūras saišu uzturēšanā un rūpēties par Latgales Zemes daudznacionālo kultūras mantojumu, kas tik skaisti tika iemūžināts Konstancijas Beņislavskas dzejā.

Šī zāle kļūs par satikšanās vietu latviešu un poļu jaunatnei, kuru vieno doma par kopīgām kultūras vērtībām abu tautu dzīvē. Radošs un jūtīgs Lielās Dzejnieces gars iedvesmos visus pasākumus, kas notiks Konstancijas Beņislavskas Piemiņas zālē, par godu tiem, kas aizgājuši, par labu visiem tiem, kas dzīvi un ar domu par nākamajām paaudzēm.

Sastādīts Pasienē

no Jēzus Kristus dzimšanas 2003. gada, septembra 13. dienā.

Tadeušs Fišbahs, Polijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks

Igors Veikšāns, Pasienes pagasta padomes priekšsēdētājs

Edvards Dukšta, pasākuma iniciators

Vanda Krukovska, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāja

Aigars Bernāns, Zilupes un Pasienes draudžu prāvests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!