• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Grindeks" atzinība jaunajiem ķīmiķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2003., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir tāda vieta - Latvija, Latgale, Pasiene

Vēl šajā numurā

19.09.2003., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Grindeks” atzinība jaunajiem ķīmiķiem

GR1.JPG (23115 bytes)
“Grindeks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons pasniedz diplomus un balvas

Lai veicinātu ķīmijas un farmācijas zinātnes attīstību, 16. septembrī publiskā akciju sabiedrība “Grindeks” sadarbībā ar Latvijas Izglītības fonda (LIF) mērķprogrammu “Izglītībai, zinātnei un kultūrai” jau astoto reizi pasniedza prēmijas zinātnisko darbu konkursa uzvarētājiem farmācijas ķīmijas un bioloģiski aktīvo vielu sintēzes nozarē.

Šogad prēmijas saņēma seši jaunie talanti, kuri uzvarējuši LIF mērķprogrammas “Izglītībai, zinātnei un kultūrai” rīkotajā zinātnisko darbu konkursā par tēmu “Farmācijas ķīmija un bioloģiski aktīvu vielu sintēze”.

Par bakalaura darbu 50 latu prēmijas saņēma Kristīne Oberte no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un viņas darba zinātniskais vadītājs, bet par maģistra darbu 80 latu prēmiju saņēma Arta Blumberga no Latvijas Universitātes (LU), Kristīne Edolfa no LU, Ieva Jaunzeme no RTU, Maksims Vaņejevs un Dmitrijs Šabašovs no RTU, kā arī šo darbu zinātniskie vadītāji. Pasniedzot balvas, “Grindeks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons uzsvēra, ka mācīties vienmēr ir bijis svarīgi, jo dzīve ir strauja un zināšanas regulāri jāpapildina. “Jo īpaši svarīgi man šķita atbalstīt jaunos censoņos, jo arī pats nāku no skolotāju ģimenes un mana pirmā izglītība ir pedagoģiskā, turklāt nozare, par kuru studenti ir rakstījuši, Latvijā vienmēr ir bijusi progresīva,” piebilda V.Jākobsons.

Latvijas Izglītības fonda (LIF) mērķprogrammas vadītājs profesors Imants Meierovics balvas pasniegšanas pasākumā pauda prieku, ka sešu studentu darbi ir novērtēti un viņi par to saņems atalgojumu. “Šodien, bez šaubām, ir svētku diena. Galvenokārt tāpēc, ka šie studenti sekmīgi pabeiguši augstskolas un izceļas ar zināšanām pārējo studentu vidū. Nenoliedzami, šāda atzinība rosina jauno ķīmiķu interesi par turpmāku teorētisko un praktisko iemaņu apguvi,” atzina I. Meierovics.

Šāds konkurss notiek reizi gadā pēc bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanas. Tajā piedalās RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, kā arī LU Ķīmijas fakultātes absolventi. Konkursa uzvarētājus nosaka šo universitāšu pasniedzēju padome, izvērtējot bakalaura un maģistra darbu saturu, izvirzītās tēmas aktualitāti, kā arī darba autora analītisko prasmi.

“Grindeks” jaunos talantus atbalsta ne tikai ar ikgadējām prēmijām. Pavasarī un rudenī uzņēmums pasniedz arī stipendijas labākajiem ķīmijas nozares studentiem. Astoņu gadu laikā LIF mērķprogrammas ietvaros “Grindeks” atbalstījis kopumā 118 jaunos speciālistus. Ik gadu LIF mērķprogrammai “Grindeks” ziedo ap 5000 latu.

Vērtējot absolventu zinātniskos darbus, “Grindeks” Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūras pētniecības un attīstības laboratorijas vadītājs Ēriks Ivanovskis uzsvēra: “Studentu atbalsts ir viena no tām mecenātisma formām, no kuras “Grindeks” gūst vislielāko atdevi, jo tādā veidā uzņēmumam var piesaistīt jaunus un radošus speciālistus.”

Tāpēc labāko jauno ķīmiķu apbalvošana ir daļa no publiskās akciju sabiedrības “Grindeks” ieguldījuma Latvijas farmācijas un ķīmijas zinātnes attīstībā, un šīs nozares zinātnieku, mācībspēku un jauno speciālistu atbalsts ir arī viens no “Grindeks” personāla ilgtermiņa politikas principiem.

Solvita Ulmane, “Grindeks” Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!