• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmeklēšanu Veselības ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2003., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par krīzes situāciju laukos

Vēl šajā numurā

10.09.2003., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmeklēšanu Veselības ministrijā

Veselības ministrijai kopīgi ar Finanšu ministriju skrupulozi strādājot pie 2004.gada veselības aprūpes budžeta projekta, tika konstatēts, ka ir iespējams veikt korekcijas sākotnējos 2004. ada budžeta aprēķinos.

Palielinot mediķu darba samaksu vidēji par 40, nevis par 50 latiem mēnesī, ietaupījums budžetā ir 7,1 miljons latu sākotnēji plānoto 2,2 miljonu latu vietā.

Uz šā pamata, kā arī ņemot vērā valdības papildus piešķirtos 2,2 miljonus latu, kļuva iespējams nepalielināt pacienta līdzmaksājumu par veselības aprūpes pakalpojumiem.

Lai precizētu aprēķinu kļūdu un rastu tai skaidrojumu, kā arī noteiktu darbinieku atbildību, Veselības ministrijā ir uzsākta dienesta izmeklēšana. Viena dienesta izmeklēšana ir sākta par Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras direktores Ināras Bluķes darba līgumā noteikto darba pienākumu izpildes gaitu, otra – par ministrijas Budžeta un finanšu departamenta amatpersonu iespējamo atbildību par amata pienākumu pildīšanas kvalitāti.

Līdz tālākai faktu noskaidrošanai sīkāku informāciju ministrija nesniegs, lai netraucētu izmeklēšanai. Dienesta izmeklēšana ilgs apmēram mēnesi.

Laura Bundule, Veselības ministrijas  Komunikāciju nodaļas vadītāja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!