• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību un Iekšlietu ministrijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2003., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmeklēšanu Veselības ministrijā

Vēl šajā numurā

10.09.2003., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību un Iekšlietu ministrijas sadarbību

8.septembrī pēc Latvijas Pašvaldību savienības iniciatīvas notika Iekšlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju tikšanās, kurā piedalījās arī iekšlietu ministrs Māris Gulbis un savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Tikšanās laikā pārrunāti trīs temati: pašvaldību un ugunsdzēsēju formējumu finansēšana un koordinācija; Dzīvesvietas deklarēšanas likuma ieviešanas gaita un valsts un pašvaldību policijas sadarbības iespēju uzlabošana.

Par ugunsdzēsēju formējumu finansēšanu un koordināciju izteicās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume. Viņš kā pozitīvu sadarbības piemēru minēja darbu Pāvilostā, kur profesionāls darbinieks vada brīvprātīgo ugunsdzēsēju darbu, Iekšlietu ministrija nodrošina apmācību un algu, bet pašvaldība gādā par telpām un tehnisko nodrošinājumu. Lai veiktu ugunsdzēšanas un glābšanas darbus, nepietiek tikai ar labo gribu, ir vajadzīga īpaša tehnika, kas ir dārga, kā arī speciāla profesionāla apmācība.

Valsts policijas pārstāvji uzsvēra, ka vairākās darbības jomās Valsts un pašvaldību policijas darbiniekiem vajadzētu uzlabot sadarbību, piemēram, strādājot ar nepilngadīgajiem, kuri salīdzinoši daudz iesaistās dažādu noziegumu izdarīšanā, kā arī lielāka uzmanība jāvelta personām, kuras atgriezušās no soda izciešanas vietām. Valsts policijas darbinieki arī cer uz aktīvāku sadarbību un pašvaldību atbalstu atskurbšanas istabu ierīkošanā.

Par to, kā norit dzīvesvietu deklarēšana, klātesošos informēja valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Bičevskis.

Iekšlietu ministrijas Preses un  sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!