• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studētiespējas nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2003., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

15.08.2003., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studētiespējas nodrošināšanu

Trešdien, 13. augustā, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis tikās ar Baltijas Krievu institūta (BKI) senāta priekšsēdētāju V.Ņikiforovu un prorektoru A.Vocišu, lai risinātu jautājumus, kuri saistīti ar Sociālo tehnoloģiju augstskolas bijušās Tiesību zinātņu profesionālās programmas līdzšinējo studentu studiju turpināšanu citās augstākās izglītības iestādēs.

Kad Augstākās izglītības studiju programmu licencēšanas komisija Sociālo tehnoloģiju augstskolā normatīvo aktu pārkāpumu dēļ anulēja programmas īstenošanas licenci, daudzi studenti lūguši ministram palīdzību turpmāko studiju nodrošināšanā jurista profesijas apguvei. Sarunas laikā panākta vienošanās, ka BKI darīs visu iespējamo, lai atvieglotu studentiem pāreju uz šo izglītības iestādi. Institūta pārstāvji no 2003. gada 18. augusta gatavi nodrošināt BKI uzņemšanas komisijas darbu Rīgā tieši pašvaldības ēkā Baltajā ielā 10, kur līdz šim atradās Sociālo tehnoloģiju augstskolas juridisko studiju vieta.

“Lai gan likums un noteikumi par licencēšanu skaidri nosaka, ka privātajai augstskolai ir pilna finansiālā atbildība par pārtrauktajām studijām, tomēr studējošo interešu dēļ uzskatu par morālu pienākumu palīdzēt jaunajiem juristiem koordinēt studiju turpināšanu citās augstskolās,” uzsvēra ministrs Kārlis Šadurskis.

Ar Baltijas Krievu institūta vadību ministrs tikās, jo Sociālo tehnoloģiju augstskolai ar šo iestādi bija līgums par studentu pārņemšanu darbības pārtraukšanas gadījumā. Studējošajiem ir tiesības turpināt izglītoties arī citās licencētās tiesību zinātņu programmās, ja studiju darbā paveiktais atbilst šo izglītības iestāžu prasībām: bez BKI juridiskās studijas īsteno Latvijas Universitāte, Latvijas Policijas akadēmija, biznesa augstskola “Turība”, Rēzeknes augstskola un Juridiskā koledža.

Izglītības un zinātnes ministra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!