• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noziedzības novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2003., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Franciju iekšlietās

Vēl šajā numurā

08.08.2003., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noziedzības novēršanu

Ministru prezidents Einars Repše ir gandarīts par vakardienas, 7. augusta, Noziedzības novēršanas padomes sēdes norisi, jo tajā tika izteikti vairāki konkrēti priekšlikumi korupcijas, kontrabandas un nodokļu nemaksāšanas apkarošanas uzlabojumiem gan likumdošanas, gan operatīvās darbības veicināšanas jomā.

Sēdes dalībnieki vienojās — lai problēmu varētu risināt pilnvērtīgi, robežsardzei nepieciešams atļaut operatīvās darbības, muitai — tiesības kontrolēt kravas visā Latvijas teritorijā, kā arī atļaut konfiscēt kontrabandai speciāli pielāgotos transporta līdzekļus. Sēdes dalībnieki izvirzīja arī priekšlikumus par grozījumiem vairākos likumos, tajā skaitā Krimināllikumā.

Padomes locekļi un uzaicinātie diskutēja gan par katras tiesībsargājošās institūcijas lomu korupcijas, kontrabandas un nodokļu nemaksāšanas novēršanā, gan par savstarpējo uzticēšanos informācijas apmaiņā. Institūciju pārstāvji vienojās par ciešu savstarpējo sadarbību izmeklēšanā un operatīvajās darbībās.

”Prasīsim darbu no katras iestādes atsevišķi un no visām kopumā — lai visi strādā pēc labākās sirdsapziņas savu iespēju robežās,” sēdē uzsvēra Ministru prezidents.

Noziedzības novēršanas padomes sēdē piedalījās padomes locekļi: Ministru prezidents, tieslietu, finanšu un izglītības ministri, ģenerālprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors un citi. Tāpat sēdē klāt bija uzaicinātās citu institūciju amatpersonas, tajā skaitā no Ekonomikas un Finanšu policijām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta.

Sēde tika sasaukta, jo nodokļu nemaksāšanas apkarošanu Ministru prezidents pasludinājis par galveno valsts iekšpolitisko prioritāti. Nākamā Noziedzības novēršanas padomes sēdē šādā sastāvā paredzēta neilgi pēc 1. septembra.

K. Jučkoviča, Ministru prezidenta  palīdze preses jautājumos

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!