• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par naftas produktu rezervēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2003., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu ienākuma nodokļa likumprojektu

Vēl šajā numurā

06.08.2003., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par naftas produktu rezervēm

Piektdien, 1.augustā, pulksten 14 Rīgā, VID Akcīzes preču pārvaldē (APP), notika VID, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA), Nacionālās degvielas tirgotāju savienības (NDTA), Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu ar degvielas materiālo rezervju veidošanu saistītos jautājumus. VID pārstāvēja VID APP direktora vietas izpildītāja Inga Brutāne, direktora vietniece Zaiga Užāne, APP Juridiskās daļas priekšniece Anita Bērziņa, APP Uzņēmējdarbības objektu uzraudzības daļas priekšnieks Ģirts Kaņeps un VID Galvenās muitas pārvaldes Maksājumu uzskaites daļas speciālists Kārlis Birznieks. Finanšu ministriju pārstāvēja Nodokļu politikas departamenta speciālists Māris Jurušs, bet Ekonomikas ministriju –Enerģētikas departamenta direktors Uģis Sarma un Dace Labecka. Sanāksmē piedalījās arī LDTA valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis, izpilddirektors Uldis Sakne, SIA “Latvija Statoil” un SIA “Neste Latvija” pārstāvji, kā arī NDTS valdes priekšsēdētājs Juris Dzigums, izpilddirektors Leo Brese un valdes loceklis Agnis Andersons.

Tika pārrunāti jautājumi, kas skar pārskatu iesniegšanu VID un EM par degvielas importētāju un ražotāju izveidotajiem degvielas rezerves apjomiem un glabāšanas vietām, apjomu uzskaites un aprēķināšanas kārtību, kā arī rezervju uzraudzību. VID un asociācijas vienojās, kādā veidā tiks iesniegti pārskati VID APP, sākot no šā gada 15. augusta.

NDTS ierosināja veikt izmaiņas MK noteikumos par degvielas materiālajām rezervēm, svītrojot no noteikumiem punktu, kas nosaka, ka vienā degvielas tvertnē var atrasties tikai viena uzņēmuma materiālas rezerves. NDTS ieteica paredzēt noteikumos iespēju, ka uzņēmums var glabāt sava uzņēmuma materiālās rezerves citam uzņēmumam piederošajās degvielas tvertnēs, ja uzņēmumi par to noslēdz attiecīgu līgumu. VID pārstāvji gan iebilda pret šādām izmaiņām, jo uzskata, ka tādējādi uzņēmums savu atbildību par rezervēm deleģē trešajai personai. Klātesošie atzina, ka par šo jautājumu vēl ir jādiskutē un tikai tad var iesniegt konkrētus priekšlikumus par izmaiņām normatīvajos aktos.

LDTA iesniedza priekšlikumu esošajos noteikumos mainīt punktu, kas nosaka, ka jaunizveidotajam uzņēmumam ir jāveido degvielas rezerves 50% apjomā. Asociācija ierosināja arī jaunajiem uzņēmumiem noteikt degvielas rezervju veidošanu 100% apjomā no noteiktajām normām, lai izvairītos no negodīgas konkurences iespējām, ienākot tirgū jaunam dalībniekam.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!