• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem nodokļu atvieglojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības ministra un mediķu tikšanos

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem nodokļu atvieglojumiem

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis veiksmīgi sācis piemērot likumā “Par nodokļiem un nodevām” paredzētos nodokļu atvieglojumus, kas stājās spēkā 2003.gada 1.janvārī. Janvārī ministrs parakstījis jau piecus lēmumus, kas paredz dzēst uzņēmumu pamatparāda palielinājuma naudu, nokavējuma naudu un soda naudu par apmēram 90 tūkstošiem latu, tādējādi stimulējot uzņēmumu darbu.

Saskaņā ar jauno normu Finanšu ministrija, pamatojoties uz finanšu ministra lēmumu, ir tiesīga dzēst kavējuma naudu, ja nodokļu maksātājs 90 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas samaksā visu pamatparādu valsts budžetam, kas izveidojies līdz 2001.gada 31.decembrim, un ar to saistīto pamatparādu palielinājuma naudu. Savukārt, ja nodokļu maksātājs nomaksā pamatparādu pilnā apmērā 30 dienu laikā no finanšu ministra lēmuma pieņemšanas dienas, tad Finanšu ministrija ir tiesīga dzēst arī pamatparāda palielinājumu Latvijas Bankas refinansēšanas likmes apmērā.

Atšķirībā no līdzšinējām normām likumā “Par nodokļiem un nodevām” jaunie labojumi atļauj dzēst ne tikai kavējuma naudu, pamatparāda palielinājumu, bet arī soda naudu, kas tiek uzrēķināta nodokļu maksājumiem. Šī norma attiecināma uz visiem nodokļu maksātājiem (fiziskajām personām, uzņēmumiem, pašvaldībām, pašvaldību uzņēmumiem, budžeta iestādēm), nevis tikai uz šauru uzņēmumu loku, kā tas bijis līdz šim.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzsver, ka jaunie nodokļu atvieglojumi ievērojami veicina uzņēmumu attīstību, un aicina visus nodokļu maksātājus, kuriem izveidojies nodokļu parāds, izmantot šo iespēju līdz gada beigām.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!