• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ilgtermiņa obligāciju laišanu apgrozībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniem nodokļu atvieglojumiem

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ilgtermiņa obligāciju laišanu apgrozībā

2003.gada 12.februārī pirmo reizi paredzēts emitēt ilgtermiņa finanšu instrumentu – valsts iekšējā aizņēmuma ilgtermiņa obligācijas ar dzēšanas termiņu – 10 gadi. Šāda emisija plānota, pateicoties labvēlīgajai situācijai gan Latvijas, gan starptautiskajos finanšu tirgos, kā rezultātā procentu likmes atrodas vēsturiski zemākajos līmeņos.

Turklāt, emitējot 10 gadu iekšējā aizņēmuma obligācijas, tiks pagarināta valsts vērtspapīru peļņas līkne, kā arī būtiski palielināta visa valsts vērtspapīru tirgus likviditāte, jo līdzšinējā pieredze rāda, ka vislikvīdākie un vairāk tirgotie ir tieši garāka termiņa vērtspapīri. Tomēr īpaši ieinteresēti par šāda finanšu instrumenta ieviešanu varētu būt pensiju fondi un citi ilgtermiņa investori.

Valsts kase izsolē piedāvās 10 gadu obligācijas pēc nominālvērtības par 20 miljoniem latu.

Ceturtdien, 13.februārī, nekonkurējošā obligāciju izsolē tiks piedāvātas 10 gadu obligācijas par 5 miljoniem latu pēc nominālvērtības.

Visbeidzot jāatzīmē, ka ilgtermiņa (vēlams tieši 10 gadu) obligāciju procentu likme ir viens no Māstrihtas līgumā noteiktajiem kritērijiem, lai valsts varētu pretendēt uz uzņemšanu Eiropas Monetārajā savienībā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!