• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministra un mediķu tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums

Eiropas cilvēktiesību tiesas spriedums lietā "Lavents pret Latviju"

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministra un mediķu tikšanos

Vakar, 11. februārī, veselības ministrs Āris Auders tikās ar Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju Jevgēņiju Kalēju, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas priekšsēdētāju Māri Rēvaldu un Veselības aprūpes vadības speciālistu asociācijas vadītāju Zigmundu Kovaļčuku un vienojās par prioritātēm veselības reformas īstenošanā.

“Manas kā ministra intereses pilnībā sakrīt ar nozares profesionāļu vēlmēm — izveidot reāli funkcionējošu veselības aprūpes sistēmu, kurā ieguvējs būs gan pacients, gan mediķis,” teica Ā.Auders.

Ministrs un mediķu nevalsts organizāciju pārstāvji vienojās, ka galvenās reformas prioritātes ir veselības aprūpes likumdošanas sakārtošana, valsts apmaksāto ārstniecības pakalpojumu groza noteikšana un atbilstošu pakalpojumu tarifu noteikšana. Šo prioritāšu realizēšanai nepieciešamie dokumentu projekti ir gatavi un nodoti apspriešanai mediķu nevalsts organizācijām un ārstu profesionālajām asociācijām. Ā.Auders apsveica mediķu pārstāvju pausto atbalstu viņa iecerētajām reformām un izteica cerību, ka turpmākā sadarbība starp ministriju un mediķiem normatīvo aktu izstrādē un nozares problēmu risināšanā notiks vēl konstruktīvāk nekā līdz šim.

Tikšanās laikā ministrs ar mediķiem apsprieda arī citus veselības aprūpes jautājumus: paredzamo pieaugumu veselības aprūpes budžetā, privāto apdrošinātāju darbību veselības aprūpē, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu attīstību un sabiedrības veselības jautājumus.

Nākamajās tikšanās reizēs tiks diskutēts par mediķu algu pieaugumu, nepieciešamo iedzīvotāju ienākuma nodokļa procentu lielumu, kas tiktu novirzīts veselības aprūpei, un pašvaldību lomas precizēšanu veselības aprūpes likumdošanā.

Plānots, ka veselības ministra un mediķu nevalsts organizāciju pārstāvju tikšanās turpmāk notiks regulāri.

Veselības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!