• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pusgadsimtu kopā ar Rīgas šampanieti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas dalība NATO ir arī Gruzijas ieguvums

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pusgadsimtu kopā ar Rīgas šampanieti

BALZAMS2.JPG (18626 bytes)
Jubilejas brīdī: Maiga Podračniece, Juris Gulbis, Natālija Antoņenko

Piektdien, 6. decembrī, akciju sabiedrībā “Latvijas balzams” svinīgi atzīmēja piecdesmito gadskārtu, kopš Rīgā top šampanietis. Divām ilggadējām uzņēmuma darbiniecēm svinīgi pasniedza Latvijas Ministru kabineta (MK) atzinības rakstus par ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Arvīds Ozols pasniedza MK atzinības rakstu šampanieša un vieglo dzērienu galvenajai tehnoloģei Natālijai Antoņenko, kas strādā uzņēmumā no 1975. gada. N.Antoņenko ievērojamākais veikums ir pirms gadiem divdesmit ražošanā ieviestā nepārtrauktā šampanieša raudzēšanas metode, pēc tās pirmoreiz šampanietis iegūts tieši Latvijā. 1985. gadā Francijā Pasaules vīnogu audzētāju un vīndaru asociācija šo unikālo tehnoloģiju ierakstīja Starptautiskajā tehnoloģisko paņēmienu kodeksā. Savulaik patentu uz šo metodi iegādājās tādas vīna darītāju lielvalstis kā Francija, Portugāle un citas.

Otrs MK atzinības raksts tika pasniegts bijušajai “Latvijas balzama” darbiniecei Maigai Podračniecei, kas savulaik uzņēmumā atjaunoja Otrā pasaules kara laikā nozaudēto unikālo “Rīgas melnā balzama” receptūru, kas joprojām tiek izmantota ražošanā.

Svinību reizē ar piemiņas veltēm un mūža pensijām tika godināti vēl daudzi citi uzņēmuma darbinieki, jo, kā uzrunājot sanākušos teica akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis: “Ražotne pati par sevi ir tikai ēkas un tehnikas, kas darbojas vienīgi kopā ar cilvēkiem. Uzņēmuma galvenā vērtība ir tā darbinieki un tradīcijas.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!