• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas dalība NATO ir arī Gruzijas ieguvums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu sadarbība ir jāpaceļ jaunā kvalitātē

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas dalība NATO ir arī Gruzijas ieguvums

Vakar, 10.decembrī, Latvijas Valsts prezidente tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju

V1.JPG (21070 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Vakar, 10.decembrī, Rīgas pilī: Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Nino Burdžanadze un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 10.decembrī, Rīgas pilī tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi.

Sarunā akcentēta nepieciešamība aktivizēt Latvijas un Gruzijas attiecības politikā un ekonomikā. Valsts prezidente izteica Latvijas gatavību turpināt sniegt Gruzijai atbalstu tās reformu un attīstības gaitā starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī dalīties Latvijas pieredzē eiroatlantisko struktūru integrācijā.

Pārrunājot NATO paplašināšanās procesu, V.Vīķe-Freiberga pauda gandarījumu par NATO dalībvalstu lēmumu, kas tika pieņemts Prāgā, uzaicinot septiņas jaunas dalībvalstis organizācijā, kā arī apsveica NATO lēmumu turpināt atvērto durvju politiku iepretim valstīm, kas vēlas dalību aliansē un atbilst visiem tās kritērijiem. “Latvija noteikti atbalsta NATO atvērto durvju politiku, kas ļāva mums pierādīt savas spējas un būt par dalībniekiem NATO drošības garantēšanas procesā, kā arī ļauj citām demokrātiskām valstīm, kas vēlas dalību aliansē, apliecinot to tajā pašā vērtību un kritēriju telpā,” sacīja prezidente. N.Burdžanadze uzsvēra, ka Baltijas dalība NATO ir arī Gruzijas ieguvums, gan iedrošinot Gruziju turpināt aizsāktās reformas, gan stiprinot sadarbību aizsardzības jomā ar trim Baltijas valstīm.

Valsts prezidente sarunā bija gandarīta par to, ka veidojas aktīvs kontakts ar Latvijas jauno Saeimu, dibinot parlamentāriešu draudzības grupas, kas veicinātu sadarbību starp abām valstīm. V.Vīķe-Freiberga bija vienisprātis ar N.Burdžanadzi par šādas sadarbības lietderību, pārņemot Latvijas parlamenta pieredzi likumdošanas saskaņošanā ar Eiropas Savienību.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!