• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas cilvēku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2002., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības atbalstītājiem

Vēl šajā numurā

21.11.2002., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas cilvēku Latvijā

Nevalstiskā organizācija “Eiropas kustība Latvijā” (EKL) nu jau ceturto gadu pēc kārtas organizē balsojumu par Eiropas cilvēku Latvijā – personu, kas ar saviem darbiem un idejām pēdējā gada laikā visvairāk tuvinājusi Latviju Eiropas Savienībai.

Pretendentu vidū uz izsludināto mūsu gada Eiropas cilvēka balvu ir dziedātāji Marija Naumova un Renārs Kaupers, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un citi, informē organizācijas vadītāji.

Pārliecinoši pirmajā vietā ir dziedātāja Marija Naumova, par kuru savu balsi atdevusi vairāk nekā puse no nobalsojušajiem. Viņai popularitātē seko bijušais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Egils Levits.

Pretendentu vidū ir arī Valsts akadēmiskā kora “Latvija” un kamerkora “Kamēr” mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais, iestāšanās sarunu ar ES vadītājs Andris Ķesteris, bijušais Ministru prezidents Andris Bērziņš, Saeimas deputāts Jānis Jurkāns, Ventspils mērs Aivars Lembergs u.c. 2002. gada Eiropas cilvēka titulam izvirzīta arī Valsts prezidente un “Prāta vētras” solists Renārs Kaupers, kuri šo balvu jau ir saņēmuši.

Līdz šim balsojumā piedalījušies nedaudz vairāk par 300 cilvēkiem. Balsot par Eiropas cilvēku Latvijā kopš gada sākuma līdz 15. decembrim var EKL interneta mājaslapā (http://www.eiropaskustiba.lv). Savu balsojumu līdz 5. decembrim (pasta zīmogs) var nosūtīt arī pa pastu uz EKL biroju (Rīgā, Basteja bulvārī 14, LV–1050).

Tituls “Eiropas cilvēks Latvijā” tiek piešķirts jau piekto reizi. Līdz šim Eiropas cilvēka nosaukumu ieguvuši Eiropas Komisijas vecākais administrators Briselē, zinātnieks un publicists Eduards Bruno Deksnis, bijušais ārlietu ministrs, Saeimas deputāts Valdis Birkavs, mūziķis Renārs Kaupers ar grupu “Prāta vētra”, bet pērn Eiropas cilvēks Latvijā bija Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Eiropas gada cilvēks Latvijā tiek izsludināts atbilstoši balsošanas rezultātiem, bet gadījumā, ja vienāds balsu skaits ir diviem vai vairākiem kandidātiem, lēmumu par uzvarētāju pieņem EKL valde.

Šāgada titula ieguvēja paziņošana un svinīgā apbalvošana paredzēta 16. decembrī Melngalvju namā Rīgā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!