• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas un Latvijas uzņēmēju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2002., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašu ierosmi un EK atbalstu ceļā uz informētu sabiedrību

Vēl šajā numurā

13.11.2002., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas un Latvijas uzņēmēju sadarbību

Vakar Rīgā uzturējās Itālijas ārlietu ministra vietnieks Roberto Antonioni

LIGUMS.JPG (20479 bytes)
Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete un Itālijas ārlietu viceministrs Roberto Antonioni parakstīja Latvijas un Itālijas vienošanos par sadarbību mazo un vidējo uzņēmumu jomā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 12. novembrī, tikās ar Itālijas Ārlietu ministrijas viceministru Roberto Antonioni.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Itālijas attiecības ir ļoti draudzīgas, tomēr intensificējamas. V.Vīķe–Freiberga nodeva R.Antonioni ielūgumu Itālijas prezidentam Karlo Čampi apmeklēt Latviju. R.Antonioni, pateicoties par ielūgumu, uzsvēra, ka Latvija un Baltijas reģions šobrīd arvien vairāk piesaista Itālijas uzmanību un interesi.

Sarunā ar Latvijas prezidenti R.Antonioni akcentēja savas valsts atbalstu vēsturiskajam Eiropas Savienības (ES) un NATO paplašināšanās procesam.

Pēc prezidentes sacīta, Latvija ir gandarīta, ka gaidāmajā Itālijas ES prezidentūras laikā 2003.gada otrajā pusē tiks akcentēta Eiropas drošības un attīstības līnija. “Kā nākamā dalībvalsts mēs esam gatavi iesaistīties šajā drošības un attīstības areālā pēc iespējas drīzāk,” sacīja prezidente.

Pateicoties par atbalstu, V.Vīķe–Freiberga izklāstīja Latvijas nostāju vairākos jautājumos, kas saistīti ar ES lauksaimniecības politiku un Latvijas iestāšanās sarunām organizācijā. Attiecībā uz tā dēvēto kvotu jautājumu lauksaimniecības precēm V.Vīķe–Freiberga uzsvēra Latvijas lauksaimniecības īpašos apstākļus, ko radījusi PSRS laikā veiktā piespiedu kolektivizācija, centralizētā ekonomika, bet pēc valsts neatkarības atgūšanas – Krievijas finansu krīze. Pēc viņas sacītā, šie apstākļi jāņem vērā, nosakot kvotas, kas nedrīkstētu būt mazākas par šobrīd valstī ražoto preču apjomu. R.Antonioni ar izpratni uztvēra Latvijas nostāju šajā jautājumā.

Prezidente arī atzīmēja, ka ES Starpvaldību konferencē Latvijai pēc potenciālā uzaicinājuma dalībai ES tajā būtu svarīgi piedalīties kā pilntiesīgai dalībniecei, jo konferencē tiks pieņemti lēmumi, kas noteiktu arī Latvijas kā ES dalībvalsts nākotni. R.Antonioni izteica atbalstošu nostāju šajā jautājumā.

ITALIS.JPG (18836 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Itālijas ārlietu ministra vietnieks Antonio Roberto Antonioni
Foto: A.F.I.

Roberto Antonionem bija arī politiskās konsultācijas ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu, pārrunājot NATO un Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesa aktualitātes, valstu divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Latvijas un Itālijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas kopš 1998. gada notiek regulāri ik gadu pārmaiņus Rīgā un Romā paralēli Latvijas un Itālijas ekonomiskās darba grupas sanāksmēm.

Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete un Itālijas ārlietu viceministrs senators Roberto Antonione vakar parakstīja Latvijas Republikas un Itālijas Republikas Vienošanos par sadarbību mazo un vidējo uzņēmumu jomā. Šī vienošanās paredz tālāk stiprināt un attīstīt ekonomisko sadarbību, atbalstot mazos un vidējos uzņēmumus. Parakstītā dokumenta mērķis ir arī veicināt pieredzes apmaiņu mazo un vidējo uzņēmumu attīstības politikas sekmēšanā, kā arī stiprināt sadarbību starp mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta organizācijām. Par vienošanās izpildi atbildīgās institūcijas būs Latvijas Ekonomikas ministrija un Itālijas Ražošanas ministrija. Vienošanās tika sagatavota atbilstoši Latvijas un Itālijas ekonomiskās darba grupas lēmumam.

Latvijas ārlietu ministre S.Kalniete pirms parakstīšanas ceremonijas pauda gandarījumu par vienošanos, kas veicinās abu valstu mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, kā arī uzteica abu valstu vēstnieku ieguldījumu vienošanās sagatavošanā. Savukārt R.Antonione pauda gatavību vēl vairāk attīstīt un veicināt Latvijas un Itālijas attiecības. Itālijas ārlietu viceministrs novēlēja jaunajai Latvijas valdībai un personīgi S.Kalnietei veiksmīgu un raženu darbu. Viņš arī uzsvēra, ka abām valstīm tuvākajā laikā būs īpaši daudz darāmā. “Vispirms sakarā ar NATO dalībvalstu vadītāju Prāgas apspriedi, kas notiks jau nākamnedēļ. Bet decembrī notiks Eiropas Savienības dalībvalstu vadītāju apspriede Kopenhāgenā, kurā acīmredzot Latvija saņems uzaicinājumu iestāties ES. Tas nozīmē, ka mums priekšā ir ļoti liels darbs, “ uzsvēra Itālijas ārlietu viceministrs.

Valsts prezidenta preses dienests

Jānis Ūdris,  “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!