• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par galīgo Vides aizsardzības fonda projektu sarakstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2002., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nelegālās alkohola tirdzniecības apkarošanu

Vēl šajā numurā

27.09.2002., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par galīgo Vides aizsardzības fonda projektu sarakstu

Rīgas domes Vides komiteja 24. septembrī akceptēja galīgo Vides aizsardzības fonda līdzekļu izlietojumu 25 projektiem par kopējo summu Ls 173 226.

Vides fonda padome papildus 20 pirms mēneša atbalstītajiem projektiem pēc atkārtotas izskatīšanas 19. septembra sēdē nolēma piešķirt līdzekļus vēl pieciem no 8 atliktajiem projektiem.

Vides fonda padome papildus piešķīra Vides departamentam Ls 10 000 dabas liegumu izpētei un aizsardzības plāna izstrādei, Ls 15 000 atkritumu daudzuma un sastāva novērtēšanai, Ls 2446 latus Rīgas vides stāvokļa šā gada pārskata sagatavošanai un 2000 latu bukleta par atkritumu apsaimniekošanu izdošanai. Ls 4000 latu piešķirti Rīgas vides centram “Agenda 21” pilsētas vides monitoringa sistēmas izveidošanai.

Ar atbalstīto projektu sarakstu iespējams iepazīties Rīgas domes mājaslapā.

Rīgas Vides aizsardzības fonds ir izveidots šā gada janvārī, lai efektīvi apsaimniekotu līdzekļus, ko pilsēta iegūst no dabas resursu nodokļa iekasēšanas. Šogad paredzēts iekasēt Ls 200 000.

Fonda finansēto projektu mērķis ir uzlabot Rīgas pilsētas vides kvalitāti — ūdens, gaisa, atkritumu saimniecības nozarēs. Fonds plāno piešķirt līdzfinansējumu un tikai īpaši nozīmīgus projektus finansēt pilnībā.

Uz projektu pieteikumu pieņemšanu, kas beidzās 31. jūlijā, fonds saņēma 38 projektu pieteikumus 2002. gada finansējumam. Sešpadsmit no iesniegtajiem projektiem gatavojis Rīgas domes Vides departaments, pārējos projektus iesnieguši dažādi Latvijas uzņēmumi un sabiedriskās organizācijas.

Augusta vidū iesniegtos projektu pieteikumus vērtēja fonda sabiedriskā padome (SP), kuras sastāvā ir vairāk nekā 20 dažādu nevalstisko organizāciju, arodasociāciju, izglītības un zinātnes iestāžu un citu organizāciju pārstāvji. Sabiedriskā padome vērtēja atsevišķi katru projekta pieteikumu, pieņemot kopīgu lēmumu to atbalstīt, noraidīt vai atbalstīt daļēji. SP lēmumi tika iesniegti fonda padomei, un tiem ir ieteikuma raksturs.

Rīgas domes Informācijas  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!