• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nelegālās alkohola tirdzniecības apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2002., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rīcības komiteju dziesmu svētku nodrošināšanai

Vēl šajā numurā

27.09.2002., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nelegālās alkohola tirdzniecības apkarošanu

Rīgas domes Drošības un kārtības komiteja ceturtdien, 26. septembrī, uzklausīja informāciju par cīņu pret nelegālajiem alkohola tirgotājiem Rīgas Centrāltirgū. No 2002. gada janvāra, veicot profilakses pasākumus Rīgas Centrāltirgus teritorijā, Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas darbinieki ir sastādījuši 194 administratīvo pārkāpumu protokolus par spirta, degvīna un tabakas izstrādājumu tirdzniecību neatļautās vietās. Izņemts 115,1 litrs alkohola, 50 883 paciņas cigarešu, ierosinātas 12 krimināllietas.

Informācijā atzīmēts, ka vairākām personām administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti vairākkārt. Policija konstatē, ka cīnīties pret nelegālajiem alkohola tirgotājiem ir problemātiski vairāku iemeslu dēļ: tiesneši atšķirīgi interpretē un piemēro administratīvo likumdošanu, piespriestais naudas sods ir salīdzinoši mazs un bieži vien paliek nesamaksāts, nav iespējams iekļūt privātās telpās, kurās tiek tirgots nelegālais alkohols. Policija uzsver, ka tirgus administrācija vāji kontrolē telpu, moduļu un tirdzniecības vietu izīrēšanu, nereģistrē īrnieku datus un nepieprasa tiem citu informāciju.

Lai darbu padarītu efektīvāku, policija ierosina Centrāltirgus teritorijā uzstādīt papildu videokameras.

Komiteja nolēma uzdot Pašvaldības policijai sadarbībā ar Valsts policiju izstrādāt speciālu pasākumu plānu nelegālā alkohola tirdzniecības apkarošanai Rīgas Centrāltirgū. Centrāltirgus vadībai komiteja lūdz izstrādāt un realizēt pasākumu plānu sabiedriskās kārtības uzlabošanai tirgus teritorijā, kā arī iesaka lauzt līgumus ar tām personām, kuru īrētās tirdzniecības vietas tiek izmantotas nelegāla alkohola izplatīšanai.

 

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!