• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības lauksaimniecības komisāra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Uzbekistānu

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības lauksaimniecības komisāra vizīti

Nākamnedēļ, 16. un 17. septembrī, Latvijā ieradīsies Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības, lauku attīstības un zivsaimniecības komisārs Francs Fišlers.

Šai vizītei ir vistiešākais sakars ar Latvijas iestāju ES un abu pušu pozīcijām lauksaimniecības jautājumos, tā būs ES augstas amatpersonas un Latvijas dažādu līmeņu amatpersonu un zemnieku divu dienu saruna par Latvijas lauku nākotni.

F.Fišlers apmeklēs Bauskas rajona Mežotnes pili, kur risināsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministru tikšanās. Tās laikā Baltijas valstu lauksaimniecības ministri parakstīs ES lauksaimniecības komisijai un dalībvalstīm adresētu kopējo paziņojumu.

ES komisārs piedalītses arī Zemkopības ministrijas rīkotajā noslēguma konferencē “Mūsdienu Latvija un zemnieks: iespējas un izaicinājumi”, kas notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā. Tādējādi ES lauksaimniecības komisārs izmantos iespēju vienkopus uzklausīt daudzu Latvijas zemnieku viedokļus.

Šīs vizītes laikā F. Fišlers tiksies arī ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, premjerministru Andri Bērziņu, Saeimas deputātiem — visu frakciju pārstāvjiem, kuri darbojas tautsaimniecības un lauksaimniecības jomā, un Zemkopības un Ārlietu ministrijas amatpersonām. Aspekti saistībā ar iestāju Eiropas Savienībā tiks pārrunāti ar zemkopības ministru Ati Slakteri. Savukārt ieskatu Latvijas lauksaimnieka ikdienā viesis gūs, apmeklējot Jelgavas rajona Zaļenieku pagasta zemnieku saimniecību “Mežacīruļi”, kas pieder Jurim Cīrulim. Zemkopības ministrs A. Slakteris izteicis cerību, ka ES lauksaimniecības komisāra vizīte palīdzēs nosvērt svaru kausus par līdzvērtīgiem un Latvijai pieņemamiem noteikumiem Latvijas iestājai ES:“Mēs taču gatavojamies pilnvērtīgai nākotnei ES apritē!”

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!