• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas mobilitātes nedēļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības lauksaimniecības komisāra vizīti

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas mobilitātes nedēļu

Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (VARAM) aicinājumam Latvijas pašvaldībām piedalīties Eiropas mobilitātes nedēļā un kampaņā “Pilsētā bez auto” līdz šim ir atsaukušās trīs pašvaldības — Cēsis, Daugavpils un Valmiera.

Minētās pašvaldības paudušas gatavību Eiropas mobilitātes nedēļā, kas noritēs no 16. līdz 22. septembrim, rīkot dažādus pasākumus, kas veicinātu videi draudzīga autotransporta izmantošanu, kā arī mudinātu pilsētu iedzīvotājus pievērst uzmanību auto nelabvēlīgajai ietekmei uz vidi un cilvēku veselību.Eiropas Komisija nedēļu no 16. līdz 22. septembrim ir pasludinājusi par Eiropas mobilitātes nedēļu, un tās ietvaros tiks organizēta arī kampaņa “Pilsētā bez auto”. Kampaņa gan Eiropas Savienības dalībvalstīs, gan kandidātvalstīs jau ir izveidojusies par tradīciju un tiek atzīmēta 22.septembrī. Šajā dienā ikviens cilvēks pilsētās ir aicināts autotransporta vietā izvēlēties kādu videi draudzīgu transporta līdzekli, piemēram, velosipēdu, vai arī pārvietoties kājām, tādējādi veicinot ne tikai apkārtējās vides un gaisa stāvokļa uzlabošanos, bet arī uzlabojot savu veselību.

Tradīcija rīkot kampaņu “Pilsētā bez auto” aizsākta 1999.gadā, un tās mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību pieaugošajam automašīnu skaitam pilsētās un automašīnu ietekmei uz pilsētvidi un iedzīvotāju dzīves kvalitāti, samazināt autotransporta plūsmu pilsētā, veicināt videi draudzīga transporta izmantošanu, veicināt gājēju zonu attīstību pilsētā u.c.

Latvijā kampaņas “Pilsētā bez auto” koordinatore ir VARAM. Kā nacionālā koordinatore VARAM ir aicinājusi visas Latvijas pašvaldības piedalīties Eiropas mobilitātes nedēļā un kampaņā “Pilsētā bez auto”. Tā kā rūpes par tīrāku gaisu ir cieši saistītas arī ar cilvēka veselību, VARAM šogad aicinājusi kampaņā piedalīties arī Labklājības ministrijas Veselības veicināšanas centru.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!